10/06/2008

Hellenic Quest και συναφείς παπαριές...

Σήμερα εγκαινιάζω νέα στήλη. Το ξεμπρόστιασμα διαφόρων ηλίθιων emails που σε όλους μας έρχονται κατά καιρούς και μας ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι (και δε μιλώ για τα αλυσιδωτά εκείνα που σε απειλούν ότι αν κόψεις την αλυσίδα θα πέσουν πάνω σου οι εφτά πληγές του Φαραώ, αυτά είναι ανάξια σχολιασμού).


Χτες-προχτές λοιπόν μου ήρθε για άλλη μια φορά το email εκείνο που υποστηρίζει ότι η Αρχαία Ελληνική είναι ανώτερη από τις άλλες γλώσσες και τη χρησιμοποιεί η Apple και λοιπά και λοιπά. Ξέρετε, από εκείνα που τα διαβάζει Κυρακή πρωί ο μέσος κάγκουρας και λέει "Κοίτε ρε μαλάκα τι μάγκες που είμαστε εμείς οι Έλληνες", ενώ παράλληλα με το ένα χέρι ρουφάει φραπεδιά και με το άλλο ξύνει τα αρχίδια του. Κι αφού δακρύσει από συγκίνηση για τα κατορθώματα της φυλής βάζει το κασκόλ του και πάει να δει το ματς με τον Βάζελο.

Αλλά πολλά είπα. Απολαύστε κι εσείς το μνημείο ηλιθιότητας και ελληνοκαγκουρίασης, και παράλληλα το σχολιάζουμε.

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του
Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της
οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα
εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που
θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει
καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο
άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του
παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.


Αν ήταν έτσι τα πράγματα, φαντάζομαι θα είχε βουίξει το διαδίκτυο για τη συγκεκριμένη καταπληκτική ανακάλυψη. Σας προκαλώ να το βάλετε στο Google. Το μόνο που θα βρείτε είναι άλλες σελίδες που αναπαράγουν τη γελοία είδηση, ενώ η Apple και το CNN...τσιμουδιά! Ότι θα ξόδευαν δηλαδή κάποια εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη και τη δωρεάν διανομή του λογισμικού και θα το κράταγαν κρυφό...


Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα
στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή
σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.
Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.

Πράγματι, αν πας μια βόλτα στο Canary Wharf βλέπεις ένα μάτσο κουστουμαρισμένους να περιφέρονται στην πλατεία και να κάνουν επανάληψη από το αναγνωστικό τους. " Ιδού έν μήλον, Λόλα" "Νέλλυ, ιδού και έτερον εν". Γιατί δεν τους πιάνεις τους στόχους αν δεν αποστηθίσεις το πρώτο στάσιμο της "Ανδρομάχης" πρώτα, και για να φτάσουν στον Ευρυπίδη θέλουν ταχύρρυθμα.


Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή
τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της
Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του
προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι
καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.


Το βλαχάκι που το έγραψε αυτό προφανώς είδε Thesaurus κι ενθουσιαστηκε, αλλά αυτό δυστυχώς σημαίνει απλά "Λεξικό συνωνύμων" στα Αγγλικά, και αυτό στο οποίο αναφέρονται είναι απλά ένα γλωσσολογικό corpus σαν όλα τα παρόμοια που φτίαχνονται γι άλλες γλώσσες, τα οποία προορίζονται για ερευνητές, και στοχεύουν στην καταγραφή των επαναλήψεων κάθε λέξης σε όλα τα γραπτά κέιμενα.


Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας
μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς
όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο
ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο
συνεχίζεται.


Και μια φωτογραφία του εν λόγω υπολογιστή να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Κάτι τέτοιους είχαν και στο Σταρ Τρεκ.Όσο για τα νούμερα που αναφέρονται, εγώ λέω να το στρογγυλέψουμε στα 10,000,000, τι λέτε;


Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .


Αυτό δεν μπόρεσαν να το βρω πουθενά, αν και βρήκα μερικούς Bruner.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το
ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .



Γιατί του βάλαν του Υπολογιστή Ισπανικά πχ και διαμαρτυρήθηκε σου λέει από την τσαντίλα, δεν άνοιξε καν...

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Θεωρία που άνετα μπορεί να οδηγήσει ψυχογλωσσολόγους στο έγκλημα (εμού συμπεριλαμβανομένου). Οι ωραίοι όροι που ο τυπάκος εδώ χρησιμοποιεί δε σημαίνουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Για να ξεκαθαρίσω, νοηματική γλώσσα είναι ΜΟΝΟ η γλώσσα που περιλάμβάνει νοήματα αντί για φωνήματα, τουτέστιν η γλώσσα των κωφών. Όσο για το σημειολογική, αυτό δε σημαίναι απολύτως τίποτα όταν αναφέρεται σε μια γλώσσα. Για πάμε παρακάτω...


Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).

Βρε ηλίθιε ελληνόπαι, συμφωνώ ότι γεωμετρία βγαίνει από το γαία+μετρώ, το γαία από που βγαίνει βρε ζώον; Έσκαψες το χωράφι σου και το είδες κάπου γραμμένο; Δεν είναι σύμβαση αυτό; Για να ξεμπερδεύουμε, η ίδια η γλώσσα είναι μια σύμβαση, είναι η αυθαίρετη απόδοση ονόματος σε αντικείμενα, φαινόμενα, έννοιες κλπ, ονόματα τα οποία απλά συμφωνούνται με την πάροδο των αιώνων από τις κοινωνίες μέσα στις οποίες εξελίσσεται η κάθε γλώσσα. Από αυτή ακριβώς την άποψη καμία γλώσσα δεν είναι ανώτερη από τις άλλες, γιατί απλούστατα καμία γλώσσα δεν σημαίνει καλύτερα αυτό που περιγράφει από όσο μια άλλη.


Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις
άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων
αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε
τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες
γλώσσες.


Ο Ίμυκος πήρε προαγωγή, στην παραπάνω παράγραφο ήταν υπολογιστής, τώρα έγινε πρόγραμμα. Ο Νεύτων αν ψάξετε θα βρείτε ότι ήταν Palmtop της Apple που αποσύρθηκε ενώ το Γνώσεις ο θεός και η ψυχή του, με τέτοιο όνομα θα μπορόυσε να είναι οτιδήποτε.


Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική
γεωμετρική τους απεικόνιση.


Να βάλουμε και λίγα ακατανόητα μαθηματικά, το κάνουν πιο γκλάμορους

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη
=...LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο....,
ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ...., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ...,
ΣΥΜ..., κ.λπ..


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ


Παραλείπουμε βέβαια το γεγονός ότι αρκετά από τα παραπάνω "προσφύματα", δηλαδή επιθήματα ή προθήματα ΔΕΝ ήταν τέτοια πριν τα πάρουν οι ευρωπαίοι και φτιάξουν νέες λέξεις με αυτά, τις οποίες εμείς πήραμε σαν αντιδάνεια (πχ τα φωνο-, μικρο- κλπ). Το -λάνδη πρέπει να είσαι επιεικώς αφελής για να το θεωρήσεις ελληνική ρίζα (England, Deutchland, Iceland, Greenland και παει λέγοντας), ενώ φυσικά ο συμπάκτωμένος προέρχεται από το ρήμα πακτώνω, επάκτωνα, πακτώσω, επάκτωσα, έχω πακτώσει, είχα πακτώσει, απορώ που δεν το ξέρετε.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή
ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες
επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.



Για να δω το λεξικό μου, χμμ γλώσσες προγραμματισμου λέει PASCAL, COBOL και κάτι άλλα ακαταλαβίστικα, α δε μου αρέσει προτιμώ να λέω ελληνικά.


Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές
εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί
να προχωρήσει.



Φυσικά, γιατί η επιστημονική σκέψη εξαρτάται από τους υπολογιστές, χιλιάδες χρόνια τώρα...


Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η
Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για
Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για
χρώματα.



Για βρείτε μου κι αυτό (πέρα από τις μεμονωμένες περιπτώσεις Βάσκων ευρωβουλευτών)

Προωθήστε αυτό το μήνυμα! Όχι για λόγους σοβινιστικούς, Μα για να μαθαίνουμε
σιγά-σιγά την αλήθεια !



Καλά αυτό το τελευταίο είναι να ξεραίνεσαι από τα γέλια...

Το μόνο που έχω να πώ στα απανταχού εύπιστα Λιακοπουλάκια, καλό είναι όταν ενθουσιάζονται με τετοιες παπαριές να κάνουν το αυτονόητο: Να ψάχνουν μόνοι τους . Αλλά από ό,τι φαίνεται το ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα περιορίζεται στο φανταιζί μπαρμπούτσαλο που θα μας στείλει ο καθένας που δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα. Κι αν το μπαρμπούτσαλο μας κάνει εθνικά υπερήφανους, σιγά μην το ψάξουμε και περαιτέρω, τι μας νοιάζει, για να το λένε δίκιο θα έχουν. Και επιτέλους ας ξεκαβαλήσουν μερικοί το γαλανόλευκο καλάμι τους. Δεν είμαστε τίποτε παραπάνω από τους υπόλοιπους, όσο και να θέλουμε να το πιστεύουμε. Μάλλον παρακάτω είμαστε. Καιρός να το συνειδητοποιήσουμε.

26 comments:

Anonymous said...

Και το άλλο το ωραίο δεν το πρόσεξες:
μετατρέπουν τον γνωστό αρχαίο λυρικό ποιητή Ίβυκο σε Ίμυκο (που Ίμυκος δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στην αρχαία ελληνική γραμματεία).
Και θέλουν να μας το παίξουν γλωσσαμύντορες, τα ανελλήνιστα ζώα!

Κατα τα άλλα, επιτέλους, μετά την τυφλή αποδοχή του Hellenic Quest, ένας αντίλογος!

Patrick said...

Θα στείλω τα Νεφελίμ στον ύπνο σου να σε κατασπαράξουν με αυτά που λες..!

(Πάντως απορώ πως κάποιοι το πίστεψαν.Κάνει μπαμ ότι είναι μπουρδολογία τύπου Λιακόπουλος.)

Νίκος Σαραντάκος said...

Μπράβο, καλά τα λες!
Να μου επιτρέψεις να προσθέσω ένα λινκ δικό μου:
http://www.sarantakos.com/language/hquest.html
που έχει αρκετά κείμενα για το Χελένικ Κουέστ, που εγώ το έχω ονομάσει Λερναίο κείμενο.

Δες π.χ.
http://www.sarantakos.com/language/lernak.html
για τα νέα κρούσματα, ή
http://www.sarantakos.com/language/hquest2.html
για μια συνολική κριτική.

Να είσαι καλά!

Marvin said...

@πυγοσκελις: Αυτο μου διεφυγε ομολογω! ευχαρτιστω για την επισκεψη!

@patrick: εδω πιστεύουν αυτα που λεει ο Λιακοπουλος με το ιδιο του το στομα, δε θα πιστεψουν μια τυχαια πληροφορια;

Marvin said...

@νικος: Σε ευχαριστω νικο. Οφειλω να ομολογησω οτι κείμενό σου διάβασa μέσω του λινκ πoυ υπαρχει στη wikipedia, βλακωδως ξεχασα να αναφερω
(εδω για όποιον ενδιαφερεται: http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest)

Και ευχαριστω για τις νεες πληροφοριες, φαινετια οτι η μπαρουφα καλα κρατει! Δεν μπορω να μπω στο blog σου ομως, αν θες επιτρεψε μου

Νίκος Σαραντάκος said...

Δεν έχω μπλογκ. Μόνο σάιτ, www.sarantakos.com. Αυτό που φαίνεται στο προφίλ μου ήταν ένα προσωρινό πειραματικό μπλογκ για μεταφραστές, που τώρα έγινε φόρουμ
και ονομάζεται lexilogia.com. Πρέπει να διορθώσω το προφίλ μου, σ' ευχαριστώ που μου το θύμισες!

hourglass said...

Δηλαδή τίποτε από αυτά που διάβασα δεν ισχύει? :( lol

Εδώ υπάρχει κόσμος που πιστεύει τα νεφελίμ του Λιακόπουλου, στο Hellenic quest θα κολλήσουν?

Anonymous said...

Χαρά στην υπομονή σου να ασχοληθείς μωρό μου!

jg said...

ontws sto canary wharf milane arxaia ellinika. piga kai nomiza gyrisa pisw stin arxaia ellada. alla stin agglia... :s

Dr_MAD said...

Και το κιμονο είναι από το χειμώνα, ΟΚ. Μήπως να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πάντα πιο παγκοσμιοποιημένα? Θα βοηθούσε στην ερμηνεία πολλών τέτοιων σημείων, ε?

gay super hero said...

Μου το στειλε και μένα αυτό μια συνάδελφος στη δουλειά. Το τι άκουσε δεν περιγράφεται. Στο τέλος μου ζήτησε συγγνώμη :-)

semilingualist said...

Laudate Dominum omnes gentes, επιτέλους η φωνή της λογικής! Κλαπ κλαπ κτλκτλκτλ κλαπ. Καιρός ήταν! Μου το χουν στείλει τουλάχιστον 5 φορές τα τελευταία 2 χρόνια. Όχι άλλο κάρβουνο! Θα ήταν πολύ κατάφωρη παραβίαση πενυματικής ιδοκτησίας και κόπυράητ και γιάντα γιάντα αν έστελνα 2-3 κομμάτια από το κείμενό σου σ’ένα "καλό" παλικάρι που χρειάζεται επειγόντως ένα καλό ξεστράβωμα;;
θενξ!

Marvin said...

@hourglass: ελα μου ντε...

@aunt donna: ε μα μου την εδωσε...

@POV: που να δεις στο City...

@mad: μαλλον...

@gay super hero: Με καταλαβαινεις βλεπω!

@semilinguist: Μπι μαι γκεστ! στειλε το λινκ ολου του ποστ αμα θες! κανενα προβλημα

turigr said...

Συγχαρητήρια για την ανάρτησή σου! Λόγω σπουδών έχω βρεθεί κι εγώ άπειρες φορές στη θέση να προσπαθώ να εξηγήσω ότι όλες οι γλώσσες έχουν την ίδια αξία και ότι δεν υπάρχουν ανώτερες ή κατώτερες γλώσσες αφού όλες εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Δυστυχώς όμως όλοι θεωρούν ότι μπορούν να έχουν άποψη και να υποστηρίζουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Μπράβο για άλλη μια φορά!

semilingualist said...

Σας μερσί τα μάλα :-)

mahler76 said...

Δεν ξέρω αν παίζεις παιχνίδια αλλά σε έκανα μια πρόσκληση!!!

Aviator said...

Μου θύμισε λίγο Λιακόπουλο...

Πολύ ενδιαφέρον πάντως..

Καλησπέρα.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Χαχαχα, το έλαβα και εγώ αυτό το mail. Άστα να πάνε καταντήσαμε.

Cinestef said...

Μα ποιος είναι ο Τσου και τι κρασάκι προσφέρει;

Anonymous said...

Αγαπητέ Marvin!

Πόσο ακόμα θα αντέξεις στη Γη, απορώ...
Ανακουφιστικό πολύ που υπάρχουν Αρειανοί σαν και σένα που κάθονται και δουλεύουν για να απαντήσουν σε κάθε μακάκα την λαλακία!

Εύγε, ευχαριστώ και μπράβο!

Το θέμα είναι ότι κατά εποχές, οι "άλλοι" γίνονται ισχυρότεροι. Σύμφωνα με τον Ρινόκερω τού Ιονέσκο, όλοι σιγά σιγά θα γίνουμε κλώνοι Λιακόπουλου. Έπειτα κάποια μεγάλη καταστροφή συμβαίνει (ας πούμε από αυτές που μετά ονομάζουμε "εθνικές τραγωδίες") και ξανά ο κύκλος από την αρχή.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε (και αναπτύσσεται από όσο ξέρω) ένα site αφιερωμένο στην Ελληνική γλώσσα και στα θαύματά της. Δεν είμαι σίγουρος ότι αρκεί το χιούμορ για να αντιπαρέλθει της μακακίας αλλά...

Φιλικότατα
Idom

Anonymous said...

Ελησμόνησα να κάνω την διαφήμιση του site:
www.aoratimelani.blogspot.com/

Idom

Είδωλο said...

Πολυ παρακατω ειμαστε.
Γκαου εντελως.
χαχαχ

Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Skip Slow Downloads Using NZB Files You Can Hastily Find High Quality Movies, PC Games, MP3s, Software & Download Them at Accelerated Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB[/B][/URL]

Anonymous said...

Infatuation casinos? digging this advanced [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] lodestar and wing it restrict online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also slow our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] orientate at http://freecasinogames2010.webs.com and masterly in crap well misled !
another creative [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] handy is www.ttittancasino.com , as opposed to of german gamblers, right to manumitted online casino bonus.

Anonymous said...

vouch for as a substitute across the limit of of all to look into this gratis of prearrangement [url=http://www.casinoapart.com]casino[/url] perk at the gigantic [url=http://www.casinoapart.com]online casino[/url] criterion with 10's of supplemental [url=http://www.casinoapart.com]online casinos[/url]. timber on [url=http://www.casinoapart.com/articles/play-roulette.html]roulette[/url], [url=http://www.casinoapart.com/articles/play-slots.html]slots[/url] and [url=http://www.casinoapart.com/articles/play-baccarat.html]baccarat[/url] at this [url=http://www.casinoapart.com/articles/no-deposit-casinos.html]no sling away casino[/url] , www.casinoapart.com
the finest [url=http://de.casinoapart.com]casino[/url] with a arrangement UK, german and all unthinkable the world. so in behalf of the altitude [url=http://es.casinoapart.com]casino en linea[/url] halting us now.

Generic Cialis said...

Great post, love Marvin the martian, it is the best martian ever.

Blog Widget by LinkWithin