20/07/2007

Χαρυποτερειαδα τέλος (επιτέλους)


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ποστ αυτο δεν έχει σχέση με αυτα που σας εχω συνηθίσει!




Κυκλοφορεί απόψε εδώ στο Λονδίνο (και φαντάζομαι και σε όλο τον κόσμο) το τελευταίο τεύχος του Χάρυ Πόττερ. ΟΙ φανατικοί οπαδοί έχουν ήδη στηθεί (από προχτές μάλιστα) έξω από τα βιβλιοπωλεία ντυμένοι μάγισσες, Χάρηδες, Ερμιονες,γεροδάσκαλοι και δεν ξέρω γω τι. Είναι αλήθεια, αν δε στηθούν απόψε και περιμένουν μέχρι αύριο θα χαλάσει η σούπα.

Ορκισμένοι φαν δηλώνουν στις εφημερίδες ότι αύριο θα κλειστούν σπίτι και θα το τελειώσουν, γιατί εχουν αγωνία για το τέλος. Βέβαια, οι ορκισμένοι φαν δε μας είπαν πόσοι θα διαβάσουν μόνο το τέλος, για να πάρουν πρώτοι τους άλλους ορκισμένους φαν και να τους χαλάσουν το σουρπράιζ. (Αλήθεια, ποιός θα νοιαστεί να τους ρωτήσει τι γίνεται στη μέση?)

Εξαγριωμάνοι οπαδοί βγαίνουν στις εφημερίδες και βρίζουν όσους τολμάν να πούν ότι δεν τους αρέσει "the best novel ever", ξεχνάνε όμως να μας πούν ποια άλλα βιβλία έχουν διαβάσει. Να σας πω εγω: Lord of the rings, Da Vinci Code και κανα Άρλεκιν.

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι κουράστικα, σιχάθηκα. Ο κόσμος εδώ καταπίνει ότι του πασάρουνε, γιατί "πρέπει" να το διαβάσουνε. Τι σημαίνει πρέπει; Ποιος καθορίζει το ότι είναι απαράδεκτο να μην έχεις διαβάσει ούτε μια σελίδα της κυρίας αυτής; Γιατί να διαστέλλονται οι κόρες των άλλων όταν δηλώνω ότι ούτε τα έχω διαβάσει ούτε με ενδιαφέρουν;

και δε γουσταρω να πληρωσω να δω την ταινια! Θα τη δω ότνα βγει σε DVD σε σπιτι φιλου μετα από ώρες βαρεμάρας, όπως και τις άλλες δύο που έχω δει.

Όσο για τους φαν, τους εύχομαι καλή διασκέδαη απόψε. Καλό ποδοπάτημα και στραπατσάρισμα, αν αυτό σας κάνει να νοιώσετε καλύτερα. Και του χρόνου που πάλι θα νιώθετε κενοί, δείτε καμιά διαφήμιση, κάτι θα βρούν να σας πασάρουν, για να νοιώσετε και διαβαστεροί και τρέντι. Εξάλλου, ο Αρτέμης Φάουλ ή η τριλογία του Πουλμάν δεν έχουν γίνει ταινίες ακόμα. Όταν οι παραγωγοί αποφασίσουν την επόμενη σειρά ταινιών, τότε θα μάθετε και εσείς τι σας αρέσει πραγματικά.Υπομονή!

Εγώ πάλι χαίρομαι γιατί αύριο οι pub θα είναι άδειες και δε θα έχει κίνηση...


ΥΓ: Είμαι σκληρός το ξέρω αλλά μου τη δίνει αυτή η κατασταση, τι να κανω?

7 comments:

Anonymous said...

πες τα χρυσόστομε! ποτέ δεν κατάλαβα προς τι ο χαμός. είδα τις δύο πρώτες ταινίες ξαπλωμένος στο κρεβατάκι μου, ωραία εφφέ, τέσταρα και τις δυνατότητες του φρεσκοαποκτηθέντος ηχοσυστήματος αλλά μέχρι εκεί, μην τρελαθούμε κιόλας

Grimdal said...

Λοιπόν, πως ήταν το Λονδίνο άδειο από τους Ποττερικούς;

AtiX said...

Βρε Marvin το σκληρός που το είδες;
Μια χαρά τα λες και μπράβο σου…
όλη αυτή η υστερική & μαζική βαβούρα για ένα βιβλίο, ένα cd, ή οτιδήποτε άλλο αναλώσιμο, το λιγότερο που μου δείχνει είναι έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος στην ζωή.

Marvin said...

οιπον δεν ξερω αν ηταν τυχαιο αλλα οντως χτες τ οβραδυ δεν ειχε και παρα πολυ κοσμο στο δρομο! Όπως και να χει, πηγαμε για ποτο και περασαμε εξω απο κεντρικο βιβλιοπωλειο, όπου η ουρά στις 12.05 ηταν καμια τρακοσαρια μετρα χωρις υπερβολη. Και οσοι το παιρνανε τσιριζανε μες στο δρομο σαν να κερδισανε το Λοττο. Παραληρημα...

Neverlandean said...

Οι ταινίες είναι ό,τι πρέπει για DVD, περνάς καλά. Για τα βιβλία ούτε λόγος. Άσε που είμαι της σχολής του Άρχοντα (άλλη υστερία κι αυτός).

Grimdal said...

LOTR RULES!!!

Πάντως, έχεις δίκιο. Αυτή η μαζική υστερία είναι κάτι που ποτέ δεν κατάλαβα, δηλαδή, ποια η διαφορά αν πας την επόμενη μέρα να αγοράσεις το βιβλίο, το cd, το dvd, ή οτιδήποτε άλλο τέλος πάντων; ή αν δεν πας να δεις μια ταινία στη πρεμιέρα της+πας άλλη μέρα; θα έχει αλλάξει κάτι;

oni said...

Σιχαίνομαι τον Άρχοντα, λάτρευα το Χάρη, αλλά μετά το 4ο η σειρά πήρε την κατιούσα. Οι ταινίες δε συγκρίνονται και δεν κάνω τον κόπο να επιδείξω την ίδια λύσσα που είχα για τα βιβλία. Είδα την 5η από ριπ κάκιστο και ξενέρωσα τόσο που παρά τα -ελάχιστα- εφέ δε πρόκειται να πάω σινεμά να τη δω. Αλλά τη μούρλα για τον Χάρη την είχα χρόνια. Το τελευταίο βιβλίο δεν άξιζε όλες αυτές τις διθυραμβικές κριτικές και κατέληξε να κατατατάσσει τη σειρά στην παιδική λογοτεχνία με το τέλος του. Αρκετά σας έπρηξα, πάω νάνι.

Blog Widget by LinkWithin