12/08/2007

Ο Κώστας και οι Βάκχες του

Η αγάπη μου προς τα παλια καλά ελληνικά κομμάτια που άφησαν ιστορία, τα cult ελληνικα βιντεοκλιπ αλλα και την cultότερη ελληνική Eurovision είναι γνωστή. Ο συνδυασμός λοιπόν και των τριών σε ένα μόνο ποστ δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων!

Παρτε για παράδειγμα το παρακάτω: Μέρες που'ναι, είπα να βάλω κάτι ανάλαφρο, καλοκαιρινό και θαλασσινό.










Το ντηρι-τρεχαντηρι ξεκιναει τη βολτα στα ελληνικα νησια.Μες στα διχτυα και τα παλαμαρια μια τρελοπαρεα ανέμελη παίζει τα όργανά της και κάνει κεφι, αν και την πίσω αριστερά λίγο άκρη-άκρη τη βλέπω, θα πιασει κανα κύμα τη σκούνα και θα χαιρετίσει τα ψαρια μου φαίνεται. Ένας ξυλοφωνοπαίχτης, ο μπαρμπα-Γιακουμής μαζεύει τα δίχτυα και μετα πέφτει το διαφημιστικό του ΕΟΤ: Μια εκκλησία με φοντο το γαλάζιο, κάτι ερείπια με φόντο το γαλάζιο, εκκλησιες απο δω, εκκλησιες απο κει, βουτσαλα και βραχια,αμμουδιες και κοχυλια, ε Live your myth in Greece να τελειώνουμε πια...

Να κι ο Μπίγαλης με κιτσατο εμπριμε-τριανταφυλλί πουκαμισάκι να μας λέει για μια που έκανε το σταφύλι κρασί στο στόμα της, σιχάθηκα. Αμέσως μετά βλέπουμε τη λεγάμενη, που μάλλον είναι ολίγον ντίρλα από το κρασί, να μας κοιτάει τσαχπίνικα, να παίζει με τις ρώγες του σταφυλιού και να χαιρεται. Όχι κούκλα μου, ο ήχος που ακούς δεν είναι από τις ρώγες, λάθος κάνεις. Και μη μου σηκώνεις εμένα το φρύδι, ε; Α, κι άλλη Βάκχα παραπέρα να χαριεντίζεται με ένα τσαμπί σταφύλια και να δοκιμάζει που και που.Στη συνέχεια βλέπουμε μια σκηνή-ενδυματολογικό έγκλημα, με σουπερ-κιτς πουκάμισο Μπίγαλη, δυσθεώρητα ψηλοκάβαλα τζιν, έως κάτω από το βυζί της Βάκχας, και λευκά πουκάμισα (το look τζιν-μαυρη ζώνη-λευκό πουκάμισο/μπλουζάκι φοριόταν πολύ εκείνη την εποχή, από άντρες και γυναίκες, γιατί άραγε;). Η κάτω Βάκχα μάλιστα μας κάνει και ένα σεξουλιάρικο με το στόμα λίγο πριν αλλάξει η σκηνή, καθως κάθε Βακχικό όργιο που σέβεται τον εαυτό του θέλει και λίγο σεξ.

Ρεφρέν και η Κονιτοπουλαίοι να μας λένε "Μες στο τρεχαντήρι η θάλασσα εγώ και εσύ" . Αμ φίλε μου, άμα μπει ΚΑΙ η θάλασσα στο τρεχαντήρι την κάτσατε τη βάρκα (κυριολεκτικά σε αυτή την περιπτωση)... Εντωμεταξύ οι Βάκχες και ο Μπίγαλης κουνιούνται μπρος πίσω, λες και πάθανε ναυτία, ενώ ειδικά η δεξιά Βάκχα μοιάζει σαν να προσπαθεί να δεί κάτι ενώ ο Μπίγαλης την εμποδίζει επίτηδες, το παλιόπαιδο...

Το τρεχαντήρι τους αφήνει σε κάτι ερημιές και ο Μπίγαλης φοράει ένα εξίσου κιτς με τα προηγούμενα πουκάμισο, ενώ η Βάκχα ξαναπιάνει τα σταφύλια με βλέμμα μες στη βουλιμία. Μετά παίρνει την άλλη αγκαλιά και όντας και οι δύο παπούτσι από το πιοτό, κάθονται στο πεζούλι και λικνίζονται ασυντόνιστα.Όταν όμως ξανανεβαίνουν στο ντήρι τρεχαντήρι κανείς δεν τις προσέχει. Πιάνονται και αυτές από κάτι σκοινιά εκεί και ανεμοδέρνονται χορεύοντας ελαφρώς ασυνάρτητα, ενώ η αποδώ με το παρεό μετα δυσκολίας κρατάει την ισορροπία της (από την αρχή την έκοψα αυτήν, οι βατραχάνθρωποι θα την ψάχνουν στο τέλος).

Το διαφημιστικό του ΕΟΤ ξαναπέφτει με κάτι πιτσουνάκια να ζευγαρώνουν (μόνο τον γέρο με το τσιμπούκι δε μας δειξανε πια), ενώ ο Μπίγαλης συνομιλεί με τον ήλιο (και που να σφίξουν οι ζέστες) και παίρνει τις Βάκχες του να ξαναπούνε το ρεφρέν πάνω στο σωρό με τα κρεμμύδια. Το βιντεάκι τελειώνει με γλέντι πάνω στη βάρκα που με παραπέμπει ελαφρώς σε διαφήμιση του νεσκαφέ.

Κι αν απορείτε γιατί το συγκεκριμένο αριστούργημα δεν θριάμβευσε, δείτε και τη Live εκτέλεση παρακάτω. Οι άντρες της παρέας με μονόχρωμα σακάκια σε διάφορα φλουό χρώματα και οι Βάκχες (πάντα ντίρλα και ασυντόνιστες) με μίνι και ψηλή κάλτσα, ως μικρές Κιμ Μπάσιντζερ. Μα που πάς; Έτσι θα προωθήσεις το γκρικ τραντίσιον; Να εκτελεστεί ο ενδυματολόγος! Πάραυτα!

5 comments:

g for george said...

Γιατί ρε Marvin μας θυμίζεις πράγματα που θέλουμε τόσο να ξεχάσουμε;;;

Neverlandean said...

Η δεύτερη λεγάμενη είναι η Βικτώρια Χαλκίτη, πώς σου ξέφυγε Marvin;;

gsus said...

AXAXXAXAXAXAXXAXAXAXXAXAXXAXA MALAAKAAAA kainourgio stomaxi ekana!
me trelane pou einai mesa sto trexanthri me tis kamparntines kai ta dermatina
!!!!!!!!

Marvin said...

@ g: χεχεχε (σατανικο γέλιο): Γιαυτο ειμαι εγω εδω...

@ never: Ειναι γεγονος οτι αυτη η σημαντικη πληροφορια μου ειχε ξεφυγει. Αυτη δεν έλεγφε και το ερωτα πειρατη; Λες να της εμεινε απο το τρεχαντηρι το θαλασσινο στοιχειο;

@ gsus: Γυρισες πλι μου;

Neverlandean said...

Εκείνη ήταν η Βίκυ Χαρίτου. Αααα, σα να έχασες τη φόρμα σου. Για να κάνεις καμιά επανάληψη! :PPPPPP

Blog Widget by LinkWithin