07/11/2007

Τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει...

Το οτι στην τεχνη δεν υπαρχει παρθενογενεση ειναι πασιγνωστο, και ειμαι σιγουρος οτι ο Φοιβος θα μπορουσε να κοψει το λαιμο του γι αυτο. και επειδη με προλαβε η moody και εχει ηδη κανει ποστακι για αντεγραμμενα τραγουδια, ειπα να το επεκτεινω λιγο το θεμα και να ασχοληθω και με αλλες τεχνες περαν τις μουσικης, σκηνοθεσια πχ. Γιατι, λιγες φορες ειδατε ενα βιντεοκλιπ και κατι σας θυμισε; Εμενα παρα πολλες. Παρτε παραδειγμα αυτο:



Υφος μπλαζε και σκεπτικο, γυαλι-υαλοπινακας, σεμνο μαυρο φορεμα με συντηρητικο ντεκολτε και ασπρομαυρη φωτογραφια. Για προσπαθηστε λιγο, που το εχουμε ξαναδει; Ελα ολα τα παιδακια να σκεφτουν.






Αντε να το παρει το ποταμι. Μονο εγω βλεπω ομοιοτητες; βεβαια υπαρχουν και θεμελειωδεις διαφορες στα δυο βιντεακια, αν τα δειτε, πχ η Belinda τριγυρναει στη Μασσαλια και κυνηγαει εναν παιδαρο ενω η Σοφια (η Αρβανιτη ντε) ειναι καπου στα Πατησια στην καλυτερη και κυνηγαει τον Ρακιτζη.Ε, οσο να πεις δεν ειναι το ιδιο...
(βιντεακια εδω κι εδω)


Αντε παμε παρακατω



Η Μαντω σε στιγμες παθιασμενης ερμηνειας, τετοιο παθος που της σηκωθηκε η τριχα καγκελο και ηρθε και το βυζι και πρηστηκε. Ειναι και μπολικη η τριχα ομως, τρια πουλοβερ βγαζει και δυο ζευγαρια γαντια. Εχει και τον προβολεα απο πισω να φωτιζει την αφανα χαριτωμενα, μια ομορφια. Δως της τωρα και μια κιθαρα, αλλαξε και το φως σε κατι πιο πορτοκαλοροζουλι και τι εχεις;






Οριστε! Την κιθαριστρια των Heart! Παλι μονο εγω βλεπω την ομοιοτητα; Ιδιο μαλλι, ιδιο κολαν, ιδιο βυζι μετα αβυσσαλεου ντεκολτεος.
(βιντεακια εδω κι εδω)


Ας παραμενουμε ομως στα γλυκα και αγαπημενα 80s



Ποιο ειναι αυτο το αγορι με την ανεμελη καστανοξανθη χαιτη. Ε δε θελει και ρωτημα, ο Θανουλης ειναι, σε προεφηβικη ηλικια. Και φανταζομαι σε ολους κατι θυμισε.Για να δουμε:






Αυτο ειναι! Ο μεγαλος αδερφος του Θανου! Ο George! Παιζει να ειχαν και τον ιδιο κομμωτη, δεν ξερω.
(βιντεακια εδω κι εδω)

Και για να κλεισω για αποψε, ενα μικρο αλμα στο χρονο, μια δεκαετια μπροστα, και ενα ζευγος φωτο αφιερωμενο στον νεβερακο



Το Δεσποινακι και το μπαλετο της μπροστα στο blue screen σε χαρακτηριστικη ποζα "μαζευω τα διχτυα, εγια μολα εγια λεσα, εχει ο σακος ψαρια μεσα". Αλλα παρολο που ειμαστε παραδοσιακα ναυτικη χωρα, ουτε αυτη η χορογραφια ειναι δικη μας φοβαμαι, και δεν ερχεται καν απο τα βαθη της παραδοσης μας. Απο που την ξεσηκωσε το Δεσποινακι; Απο που λετε; (απο την αφιερωση μου και μονο θα επρεπε να εχετε καταλαβει ηδη)







Απο την Britney-bitch! Βλεπετε πως τα μαζευει τα διχτυα η Μανταλενα; Καλαρει η Μπριτνι και βγαζει καλαμαρια. Και παλι εδω οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες: πραγματικο σκηνικο και μερικα ψωροεκατομμυρια δολλαρια παραπανω, τιποτε ιδιαιτερο.
(βιντεακια εδω κι εδω)



Θα επανελθω και με αλλες ομοιοτητες! Κι αυτες ειναι μονο μιας ωρας δουλεια, οποτε δεν ειναι και δυσκολο να τις βρω απ'ο,τι δειχνει! Αντε καληνυχτα μας!

11 comments:

Maria Mikro Analogo said...

Εκπαιδευτική τηλεόραση το ποστ σου, μπράβο Αριανέ! :-Ρ Άσε που είπες και την αγαπημένη μου ατάκα "στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση". Εύγε! Εύγε!
Καλημέρες :-D

oni said...

σε χαρακτηριστικη ποζα "μαζευω τα διχτυα, εγια μολα εγια λεσα, εχει ο σακος ψαρια μεσα"

Xaxaxaxa! H diafora eggytai epishs kai sto oti h Despoina me to "mpaleto ths kakias wras" einai poly pio atalantoi sto xoreytiko ap oti h Britney-bitch kai h parea ths. Palies kales epoxes. Tote pou mporouse na sta8ei sta podia ths...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Εύγε μικρέ μου Αρειανέ!!!!

Provato said...

είσαι ο ιστορικός του μέλλοντος. με έξτρα μπόνους ότι είσαι... ΤΩΡΑ!

:-)

nikisot said...

kala teleio!
perimenw synexeia!!!!!
epishs to despoinaki exei yfos monima moutrwmenhs.i could just slap her!

If...ιγένεια said...

Εύγε, εύγε!

Marvin said...

μερσυ για τα καλα σας λογια, εγω δεν εκανα τιποτα, απλα αναφερω λεπτομερεις που συνελαβε το ματι του ιστορικου, ε, του απλου θεατη εννοω!

@μαρια: Μα φυσικα και δεν υπαρχει! Ασε που η αντιγραφη μπορει να ειναι και πιο δυσκολη απο τη δημιουργια καμια φορα! Καλησπερα!

@ ονι: Αααααααχ ατιμα μου νιατα και που τσαλακωθηκατε...

@παυλος: μερσι!

@ προβατος: μπεερσι!

@ moody: So would I, moody μου!

@ ιφ: Ξαναμανα μερσι!

Dr.Φλάντζας said...

Αγαπητέ Υπουργε Εξωτερικού:

Δυσκολέυομαι πολύ να βρω διαφορές.

Ισως χρειαζομαι καινούριο ζευγάρι γυαλία ή να ανανεώσω την βογκολίθραν μου,
Dr.Φλάντζας

Marvin said...

@Αρχηγο: Οχι αρχηγε μου, μην τρεχετε να ανανεωσετε ουτε τα γυαλια ουτε την αποτετοια σας. Δεν υπαρχουσιν διαφοραι!

Katerina said...

Σωστός. Εμένα η πρώτη μου θυμίζει Elaine από Seinfeld (Julia Louis- Dreyfus), ενώ η Μαντώ μου κάνει Sarah Connor από Εξολοθρευτή. Στη μάπα τουλάχιστον.

hasapi grammata said...

Kala eisai apisteftos!!!

arvaniti kai mado... anamnisis apo to parelthon!!! oso gia tous pio prosfatous adigrafeis, einai toso akompsa ta proioda tous pou mono mia dekaetia meta tha mas prokaloun to gelio kai afto gia to kits tou pragmatos. alithia, poso xtronon tha eimaste meta apo 10 xronia... ???

Blog Widget by LinkWithin