11/02/2008

Περι πολιτικού κανιβαλισμού...

2) Όπως όλοι περιμέναμε, ο Τσίπρας εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΥΝ. Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της χώρας αρχηγός ενός κόμματος της αντιπολίτευσης γίνεται ένας 33χρονος. Ένας άνθρωπος που από την παντελή αφάνεια κατόρθωσε να αποσπάσει ένα αξιοσέβαστο 10% στις δημοτικές της κατα τα άλλα συντηρητικότατης Αθήνας. Έχει χάρισμα; Ταλέντο; Λέγειν; Γοητεία; Λίγη σημασία έχουν οι λόγοι. Σημασία έχει ότι για εμένα ένας τριαντάρης αρχηγός κόμματος συμβολίζει την ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Και απ'ό,τι φαίνεται δεν το παρατήρησα μόνο εγώ.

-Ο, προβλέψιμα και βαρετά πλέον, "εκρηκτικός" Πάγκαλος έσπευσε να δηλώσει ότι ο ΣΥΝ δεν μπορεί να μπαίνει στο σοουπερμαρκετ που λέγεται ΠΑΣΟΚ και να ψωνίζει ψηφοφόρους. Το ακούτε πράσινοι ψηφοφόροι; Είστε το εμπόρευμα, ναι το εμπόρευμα του κατ'επίφασην σοσιαλιστικού κόμματος που ψηφίσατε. Και σαν καλός μπόντιγκαρντ ο Θόδωρας κρίνει αναγκαίο να σας προστατέψει να μη σας κλέψουν. Γιατί είστε δικοί του. Και αν το μικρομάγαζο καταφέρει να κλέψει το εμπόρευμα μιας παραπαίουσας επιχείρησης, σειρά θα έχουν και οι αριστερά αλλοιθωρίζοντες υπάλληλοι της επιχείρησης αυτής. Και κάποια στιγμή θα μείνεις με τη σκιά της επιχείρησης σου και με τον ιδιοκτήτη σου να πασχίζει να μιλήσει σωστα ελληνικά.

Για να μην αναφερθώ στο πόσα χρόνια το σουπερμαρκετ ΠΑΣΟΚ πασχίζει να συγχωνευθεί με το μικρομάγαζο ΣΥΝ...

-Η συντρόφισσα Αλέκα από την άλλη, σε ρεσιτάλ πανικού και έλλειψης πολιτικού πολιτισμού, βγαίνει να κάνει μια άδεια δήλωση περι οπορτουνισμού του ΣΥΝ, εξίσου άδεια όπως και όλες οι παρόμοιες περι κουραμπιέ και άλλων εδεσμάτων. Πάντα ψήφιζα ΚΚΕ, αυτή τη φορά όμως νιώθω ότι έχω αρχίσει να κουράζομαι. Συντρόφισσα, ο πανικός σου βγάζει μάτι γιατί επιτέλους βρέθηκε κάποιος να παίξει στο ταμπλό σου και μάλιστα με λόγο κατανοητό και πειστικό, απογυμνωμένο από ιμπεριαλισμούς, ντόπια και ξένα μονοπώλια. Αν θες αν διατηρήσεις τη δύναμη του κόμματος σου άσε τους αφορισμούς και κάτσε να παρατηρήσεις τι περιμένει ο κόσμος από εσένα. Ακόμα καλύτερα, αποσύρσου για το καλό του κόμματος σου. Είχες κάθε ευκαιρία να εκμεταλλευτείς το πολιτικό χάος που επικρατεί αλλά σε πρόλαβε ο Αλαβάνος, την ώρα που εσύ αναλωνόσουν στο να βρεις έξυπνους τρόπους να εκμηδενίσεις αυτά που έλεγε. Εσύ όμως τι έλεγες; Τι πρότεινες; Και η μαλακία είναι ότι έχετε ιδέες, έχετε προτάσεις,αλλά πασχίζετε λίγο στη μεταδοτικότητα πρέπει να ομολογήσεις. Και μια Κανέλλη δεν φέρνει την άνοιξη... Ξεκόλλα λοιπόν, δώσε συγχαρητήρια στον αντίπαλό σου που εξελέγη και κάτσε να σκεφτείς πως θα αποκτήσει το ΚΚΕ απήχηση στην κοινωνία. Γιατί με δηλώσεις αποστροφής εναντίων των αντιπάλων σου στο τέλος θα καταφέρεις να σε αποστραφούν οι οπαδοί σου.

Καλως ήρθες λοιπόν Τσιπράκο στην πολιτική σκηνή. Το γεγονός ότι δημιούργησες θόρυβο ακόμα καλά καλά δε βγήκες είναι μάλλον καλό. Και επιδή μου φαίνεται θα σε φάμε αρκετές δεκαετίες στη μάπα, κανόνισε να τα πας καλά.

11 comments:

Dr_MAD said...

1) Πουτ@ν@ με έχουν ξαναπεί. Δε σκάω
2) Τσίπρα βγες και πες ότι είσαι gay (είσαι δεν είσαι). Το 10% τουλάχιστον θα είναι σταθερό μέχρι να αποσυρθείς

Να χαιρόμαστε τον πολιτισμό μας
Ουγκ!
Καλή εβδομάδα

KAV(A)LAS 24 said...

Εμένα γιατί δεν μου κάνει καθόλου αίσθηση σαν πολιτικός;
Τι να πω κι εγώ όμως που έχω να ασχοληθώ με τα πολιτικά από το Δημοτικό που κάναμε αγωγή του πολίτη;

Να'σαι καλά mad, γέλασα με το #2!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Για να δούμε τι θα δούμε και από τον μικρό Αλέξη? Αν μη τι άλλο, είναι πιο μπάνικος από τους άλλους.

revqueer said...

Κι εγώ περιμένω να δω. Προσπαθώ να μην ενθουσιάζομαι. Εύχομαι να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας.

nikisot said...

eimai tres apolitik
an kai exw spoudasei politikes spoudes
to trea apolitik einai apotelesma tou:
tres apogoeteymen
tres tapairn
tres amanpia

FrapDigo said...

Marvin, πολύ σωστά τα λες. Είναι πολύ αστείο που έχουν κλάσει μέντες όλοι με τον Συνασπισμό, ειδικά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Και φυσικά, αντί να δουν πώς θα γίνουν καλύτεροι, προσπαθούν να μειώσουν τον "αντίπαλο". Μειώνουν όμως μόνο τον εαυτό τους.

Επίσης, όλη αυτή η λασπολογία, που το ένα κόμμα προσεύχεται να κάνει το άλλο μια μαλακία, για να κράξει, μου φαίνεται εντελώς ηλίθια. Γι'αυτό έβαλα και εισαγωγικά στο "αντίπαλο", επάνω. Υποτίθεται ότι τα κόμματα είναι συνάδελφοι, με σκοπό την πρόοδο του τόπου.

Είναι σαν να προσλαμβάνεις 4 χτίστες να σου φτιάξουν το σπίτι, και αυτοί αντί να στρωθούν στη δουλειά, πληρώνονται για να διαφωνούν για τον τρόπο χτισίματος.

"Καλά όλα αυτά, αλλά πού θα μείνω εγώ ρε παιδιά;"

kanataki said...

έλα έλα

μ αρέσει ο Τσίπας

υγ τον Φιλότιμο ψάχνουμε τόσο καιρό

Marvin said...

Συμφωνω με ολους (κυριως με την κανατακη!). Κανενας δεν ειναι ιδανικος ουτε αγιος, τουλαχιστον ομως να του δινουμε την ευκαιρια να αποδειξει τι ειναι. και οσοι δηλωνουν απολιτικ εχουν τα δικαι τους με την πολιτικη κατασταση στην ελλαδα τα τελευταια χρονια.

Ασχετο: Τζελα, που εισαι τοσο καιρο;

gay super hero said...

Eμένα προσωπικά η ηλικία του με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Δυστυχώς γνωρίζω πάρα πολλούς εικοσάρηδες και τριαντάρηδες απαθείς και με απίστευτα σκουριασμένα μυαλά. Βλέπω όμως ότι σε αντίθεση με πολλούς συνομήλικούς του έχει ουσία, είναι ανοιχτόμυαλος σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν (αν θέλεις διάβασε σχετικά τη συνέντευξή του στον Θεοδωράκη - http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20080112&nid=7149175) και διακρίνεται και για το χιούμορ του - που για μένα είναι γνώρισμα έξυπνου ανθρώπου.

gay super hero said...

Να σου θυμήσω ότι το κόμμα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας βουλευτών είναι το ΛΑΟΣ. Με αυτή τη συλλογιστική πρέπει να τρέξω να τους ψηφίσω.

Marvin said...

Συμφωνω οτι το νεαρο της ηλικιας απο μονο του δεν αποτελει εγγυηση, και εχεις δικιο οτι υπαρχουν αμετρητοι συνομιλικοι μας με σκουριασμενα μυαλα. ο συγκεκριμενος απλα εχει δωσει καλα δειγματα και εχει κινησει το ενδιαφερον πολυ κοσμου για το τι θα κανει στη συνεχεια. Και νομιζω οτι αυτο μονο ειναι κατορθωμα για εναν πολιτικο της δικης του ηλικιας

Blog Widget by LinkWithin