04/02/2008

London low emission zone




Από σήμερα ο φίλος μου ο Κεν βαζει σε εφαρμογή το low emission zone, δημιουργεί δηλαδή μια ζώνη χαμηλών ρύπων που περιλαμβάνει το ευρύτερο Λονδίνο. Για να μπουν στη ζώνη αυτή τα παλαιάς τεχνολογίας και ρυπογόνα φορτηγά θα πρέπει να πληρώνουν £200 την ημέρα (!), ενώ τα καινούργια και πιο οικολογικά θα μπαίνουν δωρεάν. Οι οδηγοί γκρινιάζουν και λένε οτι το μέτρο είναι για να βγάλει λεφτά ο δήμος. Εγώ έχω να πω ότι το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με τα διόδια για το κέντρο της πόλης (κάθε όχημα πληρώνει £8 ημερησίως, και έχω την τύχη να ζω μέσα στη ζώνη των διοδίων), και ενα πολυ καλό σύστημα συγκοινωνιών κάνουν την πόλη πιο ανθρώπινη. Μπράβο στον Κεν που παίρνει τολμηρές πρωτοβουλίες και δε φοβάται το πολιτικό κόστος. (Κύριε Κακλαμάνη, ακούτε;)

Και κάτι ακόμα, όχι και τόσο φρέσκο αλλά κολλάει




Ο Κεν τα κάνει πλακάκια με τον υπαριθμόν 1 εχθρό του καπιταλισμού, τον Chavez, τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, τον άνθρωπο τον οποίο ο εδώ τύπος προσπαθεί πάση θυσία να αμαυρώσει με ηλίθιες ατάκες του στυλ μοιάζει με κλοόυν, ειναι ο Σατανάς κι αλλες τετοιες αηδίες. Ο Χιουγκο λοιπόν παρέχει στο Λονδίνο φτηνό πετρέλαιο, το οποίο με τη σειρά του επιτρέπει στο δήμο να κατεβάζει στο μισό τα εισητήρια για όσους ζουν με επιδόματα. Και ξαφνικά το Λονδίνο γεμίζει με αφίσες με τη σημαια της Βενεζουέλας κάτω κάτω. Έτσι, για να αφρίζει ο Μπους. Ο σοσιαλισμός εισβάλλει στην πρωτεύουσα του καπιταλισμού από την πίσω πόρτα! Μ'αρεσει, μ'αρεσει! Μπράβο Χιούγκο!

8 comments:

Constademon said...

Πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά. Αντε σιγά σιγά και στα μέρη μας.
Όπως το 'πες:
Κύριε Κακλαμάνη, it's london calling!! ;o)

xipasmenos said...

Kαλα ας βάλουν διόδια στην Αθήνα, και θα πάνε με τα SUV και θα τα καβαλήσουν.....
Εδω το μετρό πήγαν να κάνουν μεχρι τις 2 και ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι....

salepi said...

Παρολαυτα γιατι το μετρο στο λονδινο ειναι τοσο απελπιστικα ακριβο; δεν διαμαρτυρεται κανενας για το τρελο ποσό;

Marvin said...

δεν διαμαρτυρονται γιατι ολοι πλεον εχουμε smartcard, με την οποια το εισητηριο εχει μιαμιση λιρα, ενω αν το βγαλεις μεμονωμενα εχει τεσσερις! Μιαμιση λιρα για τα εδω δεδομενα δεν ειναι τραγικο ποσο (τα λεωφορεια ειναι 90 πενες), απλα το προβλημα ειναι οτι με αυτον τον τροπο μαδανε τους κακομοιρους τους τουριστες που δεν ξερουν τι τους συμφερει...

nikisot said...

na pas na deis ton fidel
telos:p

g for george said...

Έχω σιχαθεί τόσο πολύ αυτήν την χώρα που αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που με κρατά, πέραν από τους δικούς μου.
Ειδικά τους τελευταίους μήνες νοιώθω πως ζω μέσα στην σαπίλα.

Συγγνώμη που είμαι σκληρός αλλά εφόσον μου δίνεται η δυνατότητα, λέω ακριβώς αυτό που αισθάνομαι.

Εννοείται πως αυτά που αναφέρεις, Marvin, ακούγονται αστεία για την Ελλάδα. Είναι για γέλια. Πάλι καλά που ήταν η Ολυμπιάδα και ολοκληρώθηκε (και έγινε) και το τραμ.

FrapDigo said...

@g for george: Μην αισθάνεσαι καθόλου άσχημα. Εγώ δεν ξέρω για ποιό λόγο ακριβώς δεν βρίσκομαι αυτή τη στιγμή πάνω σε αεροπλάνο, με εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Κοίτα τί κάνουν έξω, και κοίτα μετά με τί μαλακίες ασχολούμαστε εδώ.

salepi said...

α και εγω στις 4 λιρες ειχα μεινει, αν ειναι ετσι ενταξει..

Blog Widget by LinkWithin