01/05/2008

Ψηφίζω!



Ως φορολογούμενος Λονδρέζος κι εγώ ήρθε η ώρα μου να συνεισφέρω στο μέλλον αυτής της πόλης! Ψηφίζω λοιπόν για δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο σήμερα.

Μ'αρέσει το σύστημα εδώ. Ούτε πολλές αφίσες ούτε πολύς χαμός (αν και θεωρούνται σημαντικές εκλογές για το μέλλον του Γκόρντον). Αντίθετα, στείλανε σε όλους τους ψηφοφόρους ένα βιβλιαράκι με δισέλιδες καταχωρήσεις για κάθε κόμμα και το τι αυτό πρεσβεύει, οπότε έχεις την ευκαρία να διαβάσεις το πρόγραμμα του καθένα. Πρακτικό! Επίσης, μπορείς αν θες να ψηφίσεις δήμαρχο από το Α κόμμα και δημοτικό σύμβουλο από το Β, δεν υπάρχει περιορισμός(άσε που το ψηφοδελτιο είναι ενιαίο και αυτο σημαίνει τρομερή οικονομία στο χαρτί.)

Μάλλον θα ψηφίσω τον Κεν των Εργατικών πρώτη επιλογή, τον τωρινό δήμαρχο δηλαδή, και τους πράσινους δεύτερη. Θα ψήφιζα ανάποδα αλλά φοβάμαι ότι θα βγει ο ηλίθιος υποψήφιος των Τόρις, οπότε ας ενισχύσω τον Κεν για να μην το έχω βάρος στη συνείδηση μου.

Άντε και με τη νίκη!

ΥΓ: Πρέπει να δείτε την καταχώρηση του εθνικιστικού κόμματος:Μιλάνε η νοικοκυρά-μάνα που ανησυχεί γιατί έχει γεμίσει το Λονδίνο παιδόφιλους, ο εργάτης που είναι περήφανος για την πατρίδα του και θέλει να καταργηθούν οι εκδηλώσεις των ξένων και να γιορτάζουμε το St George's day, και η φοιτήτρια που ανησυχεί επειδή οι οικονομικοί μετανάστες θίγουν τα δικαιώματά της. Τελικά ο λαϊκισμός δεν έχει σύνορα ούτε γλώσσα.

2 comments:

cobden said...

Tελικά ο "κόκκινος Κεν" δεν τα πήγε και τόσο καλά...Πάντως, νομίζω πως αδικείς τον Μπόρις Τζόνσον. Η εικόνα του πλακατζή που περνάει στο κοινό, δεν σημαίνει πως είναι ηλίθιος ή ότι στερείται ουσίας.Όσο ήταν διευθυντής στο "Spectator" έγραφε εξαιρετικά άρθρα και είχε σαφείς πολιτικές θέσεις(Ήταν από τους λίγους συντηρητικούς που εναντιώθηκαν στον πολέμο στο Ιρακ). Η εκστρατεία για τη Δημαρχία ήταν μάλλον απογοητευτική, και οι δυο υποψήφιοι δεν διέφεραν και πολυ στις προτάσεις, απλά ποτέ δεν θα ψήφιζα τον Λίβιγκστον. Ποτέ δε θα ψήφιζα έναν υμνητή του Κουβανού δικτάτορα ( http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=425142&in_page_id=1770) ή έναν άνθρωπο που για να φανεί politically correct, υποδέχτηκε μετα βαϊων και κλάδων στο Δημαρχιακό μέγαρο, μουσουλμάνο κληρικό που υποστήριζε τις...εκτελέσεις ομοφυλοφίλων (http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Livingstone#Meeting_with_Islamic_Cleric_Yusuf_al-Qaradawi)

Marvin said...

comden: δεν σε ξερω καλα για να γνωριζω αν εχεις μεινει στο Λονδινο ή η ενημέρωσή σου προέρχεται από τις εφημερίδες και το ιντερνετ.

Δε θα βιαζόμουν να κρινω εναν υποψηφιο απο τις δηλωσεις του, αλλά από το έργο του. Και πάλι, αν ήταν να κρίνω από τις δηλώσεις, δεν θα μπορούσα να ψηφίσω τον Μπόρις, που το τελευταίο εξάμηνο κάθε τρεις και λίγο πέταγε ατυχείς ατάκες του στυλ οι ομορφες ψηφίζουν συντηρητικούς ή κάτι παρόμοια και ο Τσάβες είναι δικτάτορας (είναι εκλεγμένος, μας αρέσει ή όχι). Για να μην αναφερθω στο παλιότερο ολίσθημα του με τον δολοφονημένο όμηρο του Λίβερπουλ, πάντα στοn Spectator.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/3749548.stm

Ο Λίβινγκστον αναμφισβητητα παρεδωσε εργο τα τελευταια οκτω χρονια, ιδιατερα στις συγκοινωνιες, που ειναι η βασικη αρμοδιοτητα του. Κρατικοποιησε τις χρεοκοπημενες γραμμες του μετρό και επισης την φθινουσα Silverlink για να εξασφαλισει τη συνέχιση των δρομολογιων και τις δουλειες των εργαζομενων. Εβαλε μπροστα τρεις νεες γραμμες τραμ και μια καινουργια τρενου που θα διερχεται κατω απο το Λονδινο. Επεβαλε τα διοδια στο κεντρο για το ΙΧ αρχικα, και προσφατα για τα φορτηγα στο ευρυτερο Λονδινο, για να βελτιωσει τις συνθηκες διαβιωσης. Δες εδω

http://pliats.blogspot.com/2008/02/london-low-emission-zone.html

Και οχι μονο αυτα. Εκανε το Λονδινο πολη ανοιχτη σε φεστιβαλ ολων των εθνικοτητω (και την 25η μαρτιου μπορουμε να γιορτασουμε στην Trafalgar αν το ζητησουμε). Κερδισε τους Ολυμπιακους. Αγορασε φτηνο πετρελαιο απο τη Βενεζουελα για να ωφελησει τους φτωχους της πολης. Και αλλα που δεν εχει νοημα να απαριθμησω.

Τα περι Κουβας δεν τα γνωριζα, και θα ψαξω να δω τι ακριβως ειχε ειπωθει και τι τελικα θα γινει (γιατι μεταξυ μας, η τελευταια εφημεριδα που θα διαβαζα για να ενημερωθω ειναι η Daily Mail). Δεν αποκλειεται παντως να επροκειτο για ενα φεστιβαλ σαν αυτα που κανουν κατα καιρους με αλλες αφορμες, πχ τ Diwali, η Κινεζικη πρωτοχρονια, το St Patrick's day κλπ.

Οσο για το μουσουλμανο, προκειται για πνευματικο ηγετικη της μουσουλμανικης κοινοτητας, η οποια εδω ειναι πανισχυρη. Το τι πιστευει ο μουσουλμανος δεν ταυτιζεται απαραιτητα με το τι πιστευει ο δημαρχος, ο οποιος οπως θα ειδες τον καλεσε για κατι εντελως ασχετο. Εξαλλου, ο Κεν ηταν ο πρωτος δημαρχος που θεσπισε μητρωο για τα ομοφυλα ζευγαρια, πριν καν ακομα ψηφιστει ο νομος που επετρεπε τους γαμους ομοφυλοφιλων, οπως θα δεις στην Βικιπαιδεια.


Ας βλεπουμε λοιπον τα εργα και να μη μενουμε στα φωνακλαδικα (και ελαφρως λαικιστικα) επιχειρηματα των πολιτικων αντιπαλων του. Ουδεις τελειος φυσικα, και ειναι θεματα τα οποια πρεπει να διορθωθουν, οπως πχ η εγκληματικοτητα.

Οσον αφορα τον Μπορις, φυσικα δεν εχει προυπηρεσια σαν δημαρχος για να γινουν οι οποιες συγκρισεις. Η αστυνομοκρατια ομως που προκυρηξε στο μανιφεστο του με τρομαξε, καθως και η ασυστολη χρηση CCTV παντου. όπως επίσης και το ότι σκέφτεται να καταργησει τα ακριβοτερα διοδια των 4χ4 που αφορουν βασικα τους ευπορους μαλλον με ενοχλησε. Προερχομενος βεβαια απο τη συντηρητικη παραταξη μονο τα συμφεροντα αυτης θα μπορουσε να προασπιζεται, αλλα δε θα ηθελα να δω κι αλλη αυξηση των δημοτικων τελων με το καλημερα (και θα γινει πολυ συντομα).

Και για να κλεισω το σεντονι, ισως συνειδητοποιησες και εσυ ότι η ηττα του Κεν δεν οφειλεται στις παλιοτερες πολιτικες του θεσεις, τις οποιες ετσι κι αλλιως κανεις δεν προβαλλει στα εδω Μεσα, αλλα α) στη γενικοτερη δυσαρεσκεια για τους εργατικους, που τους εφερε στην τριτη θεση σε αυτες τις εκλογες (κατι παρομοιο συνεβη και στη Ρωμη) και β) στο οτι ο κοσμος βαρεθηκε να βλεπει τον Κεν (και δεν υπερβαλλω).

Τελος παντων, ο δημαρχος απεθανε ζητω ο δημαρχος. Απομενει να δουμε τι θα γινει απο εδω και περα

Blog Widget by LinkWithin