09/05/2008

Delerium @ Islington Academy




Απόψε ήταν βραδιά μουσικής. Οι πολυαγαπημένοι Delerium εμφανίστηκαν στο Islington Academy.Καθως τους ακούω χρόνια και έχω βαλθεί να μαζέψω όλα τα CD τους(και κάποια πιο παλιά είναι πλέον σπάνια), δεν υπήρχε περίπτωση να τους χάσω.

Η βραδιά ήταν όμορφη, αν εξαιρέσεις ότι αργησαν αρκετά να βγούνε και μας σπάσανε τα νεύρα. Με περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη: Φανταζόμουν ότι σε ένα live των Delerium θα επικρατούσαν οι αμιγώς ηλεκτρονικοί ήχοι, αυτοί που μας έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια. Ωστόσο, η ενορχήστρωση ήταν κλασσική (κιθάρα, μπάσο, ντραμς, πλήκτρα), και μάλιστα τα πλήκτρα ώρες ώρες χάνονταν πίσω από τα υπόλοιπα. Και το περίεργο ήταν ότι αυτή η ενορχήστρωση τους πήγαινε γάντι!

Φωνητικά έκανε η Kirsty Thirsk, η πρώτη γυναικεία φωνή των Delerium από το Semantic Spaces. Πολύ καλή ομολογώ, αλλά μου ξένισε λίγο στο Silence και στο Innocente, που τα έχω μάλλον ταυτίσει με τις Sarah McLachlan και Leigh Nash αντίστοιχα.

H εμφάνιση ήταν λίγο παραπάνω από μια ώρα, σύντομη σχετικά, αλλά είπαν σχεδόν όλα τα πιο γνωστά τους κομμάτια (εκτός από το Underwater, προς μεγάλη μου απογοήτευση, και το Truly).Σε όλα όμως ανεξαιρέτως είπαν τις αυθεντικές εκτελέσεις, και όχι τα trancoειδή remixes που έχουν βγει σωρηδόν.


Κάπου διάβασα ότι έρχονται και στην Ελλάδα. Λάτρεις της progressive, αλλά και της μελωδικής ατμοσφαιρικής μουσικής γενικότερα, μην το χάσετε!

Για φωτογραφίες από τη βραδιά (και την αφεντιά μου στο τέλος) πηγαίνετε στο blog του konstantinou

Ακολουθεί μία επιλογή από τα καλύτερα κομμάτια από τα τελευταία άλμπουμ τους. Για όποιον ενδιαφέρεται (και για να τα έχω κι εγώ συγκεντρωμένα!)


From Semantic spaces

Flowers become screens


Incantation



From Karma

Silence


Duende



From Poem


Underwater (Above and Beyond 21st century remix)



Innocente


From Chimera

After all


Just a dream


Form Nuages du Monde


Angelicus


Lost & Found


Και τιμής ένεκεν, το remix που τους εκανε διάσημους και πλούσιους, και σίγουρα το πιο διαχρονικό κομμάτι του είδους του


Silence (Airscape remix)

1 comment:

nikisot said...

syggnwmh pou arghsa gia thn apanthsh alla trexw areiane mou!!!
emena thn apopsh mou th diabases...
kai 8a sou pw kai gossip einai gkomena tou ki8arista h legamenh, mou to eipan apo thn paragwgh!
de sou fanhke pozerou??

Blog Widget by LinkWithin