10/09/2008

Last night on Channel 4...

8.00 pm : The Sex education show

Εκπομπή για το πώς οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν το σεξ. Μεταξύ άλλων είδαμε τα εξής:

-Έφηβοι ερωτώνται για το τι πορνό βλέπουν στο ιντερνετ. Τα ίδια πορνό βλέπουν και οι γονείς τους και ανατριχιάζουν. Στους εφήβους δείχνουν εικόνες με πέη και γυναικεία στήθη για να επιλέξουν ποιο τους φαίνεται πιο φυσικό, ενώ οι απαντήσεις τους δείχνουν πόσο η βιομηχανία του σεξ έχει αλλοιώσει την εικόνα των παιδιών για το πώς ένα φυσιολογικό σώμα είναι, καθώς θεωρουν τα υπερμεγέθη πέη και τα τέλεια σχηματισμένα στήθη ως τον κανόνα.

-Η παρουσιάστρια ρωτάει ποιοι από το κοινό της ξυρίζουν επίμαχες περιοχές. Άντρες και γυναίκες εξηγούν γιατί προτιμούν να ξυριζονται ή όχι. Η ίδια η παρουσιάστρια αποτριχώνει το αιδοίο της για πρώτη φορά, και μάλιστα με την κάμερα στο δωματιο, για να αποκτήσει την εμπειρία και να δει αν θα βελτιωθεί η σεξουαλική της ζωή, όπως όλοι διατείνονται.

-Μια ποδοσφαιρική ομάδα ερωτάται αν χρησιμοποιεί προφυλακτικά. Το ποσοστό είναι απογοητευτικό, και αρκετοί διαμαρτυρονται ότι αυτά σπάνε ή γλιστράνε. Μια ειδικός εξηγεί ότι τα προφυλακτικά βγαίνουν σε μεγέθη και πρέπει να διαλέγουμε με βάση όχι το μήκος αλλά την περίμετρο του πέους. Στη συνέχεια τους ζητάει να προκαλέσουν στύση στον εαυτό τους και να μετρήσουν τα όργανα τους, για να δουν πιο μέγεθος χρειάζονται, ενώ οι μάρκες προφυλακτικών και τα μεγέθη που η κάθε μια βγάζει περνάνε από την οθόνη για ενημέρωση.

-Η ίδια ειδικός μας εισάγει στην ανατομία των αντρικών γεννητικών οργάνων, με πραγματικό μοντέλο, ο οποίος μας δείχνει ποιές περιοχές είναι πιο ευαίσθητες και τι πρέπει να προσέχουν αυτοί που έχουν περιτομή.

Και όλα αυτα σε prime time!Αμε!
(Συνεχίζεται την επόμενηΤρίτη)

9.00 pm The secret millionaire

Η ζάμπλουτη Χίλαρυ ζει ινκόγκνιτο για μια εβδομάδα σε μια πόλη με υψηλότατους δείκτες ανεργίας και εγκληματικότητας. Γνωρίζεται με τους κατοίκους, ακούει τα προβλήματά τους και φεύγοντας κάνει γενναίες δωρεές στην τοπική ομάδα, το κέντρο νεότητας και τη λέσχη των ηλικιωμένων

10.00 Other people's breast milk

Μια γνωστή παρουσιάστρια ερευνά το θέμα-ταμπου του θηλασμού των βρεφών από άλλες γυναίκες πέραν των μανάδων τους. Βλέπουμε γυναίκες που δεν έχουν γάλα αλλά αρνούνται να δώσουν άλλης γυναίκας, αλλά και κάποιες που θηλάζουν τα μωρά τους από κοινού. Βλέπουμε ένα gay ζευγάρι στην Αμερική που αγοράζει κατεψηγμένο μητρικό γάλα για τα τρία του βρέφη προς 2 δολλάρια την ουγκιά. Βλέπουμε έναν τέως καρκινοπαθή να πίνει αποκλειστικά και μόνο μητρικό γάλα λόγω των ιδιοτήτων του. Βλέπουμε τέλος την παρουσιάστρια να προκαλεί μια παρέα Βρετανών να δοκιμάσουν μητρικό γάλα. Και παρά την αρχική αντίδραση, δοκιμάζουν.

Όμορφο απόγευμα. Αυτό για εμένα είναι τηλεόραση επιπέδου, ενημερωτική, απαλαγμένη από ταμπού, και μέσα στη ζωή. Είχα παρεξηγήσει την αγγλική τηλεόραση ομολογώ, θα την δω με άλλο μάτι από εδώ και πέρα. Για εμένα αυτές οι real-life εκπομπές είναι απείρως προτιμότερες από ένα σίριαλ ή άλλη μια χολυγουντιανή παπάρα, και ευτυχώς υπάρχουν αμέτρητες σε όλα τα κανάλια. Τι λέτε εσεις;

Γκρινίαρη έτυχε να δεις κανένα από αυτά;

Μερικές από αυτές είναι δυνατόν να της δείτε και online. Πηγαίνετε εδώ και ψάξτε τες με τον τίτλο.

15 comments:

chaos_onion said...

Αυτό με το μητρικό γάλα, κομματάκι μπλιαχ μου κάνει αλλά ίσως φταίει που δε θήλασα. :P

ethanandthecity said...

αχαχαχααχαχα γαμάτες οι εκπομπές χωρίς πλάκα. Έτσι και έπαιζε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα το κανάλι θα έτρωγε τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμο

ΠΑΥΛΟΣ said...

Θα ήθελα να έβλεπα τι θα γινόταν έτσθ και τις έδειχναν εδώ, λολ!

Provato said...

"Και όλα αυτα σε prime time..."

αν υποψιαστώ ότι έχεις αρχίσει και γίνεσαι συντηριτικούρα θα γίνει της χαμός!

Marvin said...

@chaos onion: στην αρχη μπλιαχ ηταν οντως. αλλα εξελιχθηκε σε πολυ ενδιαφερουσα εκπομπη

@ethan, pavlos: Απλουστατα, δεν θα παιχτουν ποτε!

@προβατο: Τι λες ρε εισαι καλα? Για καλο το εγραψα! Καταευχαριστήθηκα που τα ειδα. Κατσε να αλλαξω τη διατυπωση να μην παρεξηγηθω

PN said...

Έχει τύχει να δω βρετανικές εκπομπές και έχω μείνει μαλάκας. Γιατί όσο προοδευτικός και να είσαι, σου έρχεται ένας ντουβρουτζάς με την πρώτη ματιά. Είναι μάλλον το ότι δεν έχει συνηθίσει το μάτι μου.

Βασικά στην Ελλάδα έχουμε πολύ καιρό ακόμα για να δούμε τόσο real-time εκπομπές. Πάντως εγώ θεωρώ ότι έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Μερικές μάλιστα μου αρέσουν ιδιαίτερα.

Unknown said...

αυτο με τη σεξουαλικη διαπεδαγωγηση
ειναι πολυ καλο.μπραβο τους που τα λενε.σιγα μη τα δουμε εδω!στην ελλαδα ακομα συζηταμε για το αν θα μπει μαθημα της σεξουαλικης διαπεδαγωγησης στα σχολεια.ελεος!!

ZlatkoGR said...

Αυτή είναι τηλεόραση που θα έβλεπα. Εξαιρετικές περιπτώσεις και οι 3 που αναφέρεις. Αν ανακαλύψεις και άλλες γράψε, έχει πολύ ενδιαφέρον...

gsus said...

να σου πω την αλήθεια, λίγο βαριέμαι όλη αυτή τη συζήτηση που καταλήγει στο "εδώ δεν θα τα δούμε ποτέ και μπλα μπλα μπλα και είμαστε πίσω κλπ".
Ο Αλφα έβαλε L word και το έκοψε όχι λόγω διαμαρτυριών αλλά επειδή δεν το είδε κανείς. Ο Ασκητής τέτοια θέματα πραγματευόταν ανέκαθεν.
Στο κάτω κάτω, όποιος ενδιαφέρεται να δει κάτι, θα είναι ηλίθιος αν περιμένει να το δει στην tv, μπαίνει νετ και βλέπει και διαβάζει ό,τι θέλει χωρίς να περιμένει την πρωτοπορία από την τηλεόραση, που γενικά στην Ελλάδα είναι συντηρητικό μέσο γιατί και η κοινωνία είναι επίσης συντηρητική [χωρίς να πιστεύω ότι η Εγγλέζοι είναι λιγότεροι συντηρητικοί-αν κρίνω από το ποστ σου με τις διαφημίσεις και τις διαμαρτυρίες].
Αν το θέμα όμως είναι οι καλές και έξυπνες ιδέες τότε συμφωνώ ότι μαζί με τον ελληνικό συντηρητισμό έρχεται και η νωχελικότητα.

Marvin said...

@gsus: θα συμφωνήσω ότι το προβλημα δεν ειναι τοσο η τηλεοραση οσο οι ιδιοι οι θεατες (και γιαυτο και στο ποστ δεν αναφερθηκα καθολου στην ελληνικη tv). και οντως το θεμα μου ειναι οι φρεσκεις ιδεες που δεν περιοριζονται απο προκαταλειψεις η ταμπου. Φυσικα κι ο καθενας εχει την πληροφορια διαθεσιμη, αλλα πολυς κοσμος δεν εχει τη δυνατοτητα η τις γνωσεις η τη θεληση να την ψαξει. Η προβολη τετοιων εκπομπων απο ενα μαζικο μεσο πραγματικα πιστευω οτι, αν οχι επιμορφωνουν, τουλαχιστον ενημερωνουν. και η επιλογη των καναλιων να βαλουν τετοια θεματα σε πραιμ ταιμ ειναι αξιεπαινη, αφου ειναι λιγο βαρια και οχι τοσο εμπορικα.

Οσον αφορα τον συντηριτισμο, να σου θυμισω οτι καμια διαφημιση δεν ελαβε πανω απο 800 παραπονα. Σε μια χωρα με τον πληθυσμο της Μ Βρετανιας, το ποσο αυτο ειναι αμελητεο (αν σκεφτεις μαλιστα και ολες τις συντηρητικοτατες θρησκευτικές οργανωεις που υπαρχουν). Το θεμα μου τοτε ήταν απλα ότι στην εδω κοινωνια μπορεις οχι μονο να διαμαρτυρηθείς για το αν σε ενοχλει κατι (ασχετα αν εχεις δικιο), αλλα και η διαμαρτυρια σου να ληθφει υποψιν. Κι εγω βαριεμαι τις συγκρισεις, και δεν τις πολυαναλυω γιατι δε βγαζει πουθενα. Συνηθως το θεμα αυτο το θετουν αλλοι στα σχολια (οπως πχ τοτε με το ποστ της Aussiebum)

Γκρινιάρης said...

Μπααα, είχα βγει χτες. Αλλά αυτό με την Χίλτον το είχα πετύχει μια φορά!!! looool!

Αλλά εντάξει, το 4 δεν είναι και ό,τι πιο ποιοτικό μπορείς να δεις στην Αγγλική τηλεόραση! :)

One Big DJ said...

idi psaxnw hehe

One Big DJ said...

gamwti mou thelei na eisai sto uk gia na deis episodia online...GRRRRRR

oni said...

W re ti exw na dw ekei pera! :P Ektos bebaia k an den exw tv lol

hourglass said...

Και όμως πριν χρόνια ο Θάνος Ασκητής είχε εκπομπή στην ΕΤ3 "Σεξ την Τρίτη". Όχι ίσως τόσο σφαιρικής θεματολογίας αλλά σίγουρα ήταν κάτι και αυτό...

Blog Widget by LinkWithin