28/11/2008

Waltz with Bashir

Και πάνω που νόμιζα ότι κανένα άλλο animated film θα με σόκαρε τόσο όσο το Persepolis, ήρθε το Waltz with Bashir να με διαψευσει παταγωδώς.




Η ιστορία ενός ανθρώπου που έζησε τη φρίκη του πολέμου τόσο έντονα που διέγραψε τον πόλεμο από τη μνήμη του. Και η προσπάθειά του να θυμηθεί τον όλεθρο. Και μαζί του τον ξαναζούμε κι εμείς. Θυμός, λύπη, οργή, στεναχώρια, μίσος, όλα ξυπνάνε μαζί και θέλουν να εκφραστούν. Θες να κλάψεις, να φωνάξεις, να βρίσεις. Υπέροχη φωτογραφία, υπέροχο σκίτσο, εξαίσιο soundtrack, με μια σκληρή δόση ειρωνίας. Και το πιο τραγικό φινάλε που μπορείς να φανταστείς. Ξεχνάς ότι βλέπεις καρτούν. Δεν το βλέπεις. Το ζεις. Αριστούργημα.






ΥΓ: Γιατί τα animated έχουν τέτοια επίδραση πάνω μου;...

8 comments:

oni said...

Den kserw. Kairos na arxiseis na blepeis k iapwnika anime de nomizeis? :P

Marvin said...

τα ευσημα στον oni που με εσουρε να παμε να το δουμε! οσο για τα γιαπωνεζικα, ψιλο-ιδια μου φαινονται... (ωχ τις ακουω τις καταρες να ερχονται απο το Arsenal...)

Anonymous said...

Για να δούμε πότε θα έρθει και σε εμάς... Πάντως τα τελευταία χρόνια τα animation movies που βγαίνουν είναι εκπληκτικά!
Φιλιά και καλημέρα :D

PN said...

Και εγώ το έχω αυτό. Τα cartoon με επηρεάζουν πιο πολύ. Νομίζω ότι είναι αυτή η επιτηδευμένη έλλειψη ρεαλισμού που σε ρίχνει. Ειδικά όταν διαπραγματεύονται τόσο δύσκολα θέματα. Βγαίνει η ψυχολογία του ήρωα πολύ πιο εσωτερικά, χωρίς υποκριτικές φιοριτούρες. Τι να πω; Λατρεύω κάθε είδους κινούμενο σχέδιο και comics, οπότε δεν μπορώ να δω κάτι κακό σε αυτά!!!

fpboy said...

Δεν είσαι ο μόνος !
Και εμένα με τρελαίνουν αυτά και κόμικς κ.τ.λ
Θα το έχω υπόψη μου να το δω.

mahler76 said...

δείχνει πολύ καλό. Το Περσέπολις ακόμα δεν το έχω δεί αλλά μάλλον ήρθε η ώρα.
Και ναι μάλλον πρέπει να αρχίσεις τα Ιαπωνικά Άνιμε.

Anonymous said...

σε ποιον κινηματογράφο το είδατε?ήταν να πάω σήμερα το βράδυ αλλά δυστυχώς το βράδυ μου, όπως και το αυριανό και όλα της επόμενης εβδομάδας περιλαμβάνουν διάβασμα, διάβασμα και λίγο έως πολύ ακόμα διάβασμα. οπότε μπορούμε να συναντηθούμε την μεθεπόμενη βδομάδα, πριν πας ελλάδα.
x

cobden said...

Πολύ καλό φαίνεται.Από το Ισραήλ είναι??
..Μια από τα ίδια με τα καρτουνς (μόνο που μ'αρέσουν και τα γιαπωνέζικα!)

Blog Widget by LinkWithin