11/01/2009

The slumdog millionaire (2008)





Από τον Danny Boyle, τον σκηνοθέτη του Trainspotting, το Slumdog millionaire είναι η ιστορία ενός Ινδού που γεννήθηκε στις φτωχογειτονιές της Βομβάης και βρίσκεται λίγο πριν απαντήσει την τελευταία ερώτηση στον "Εκατομμυριούχο" της Ινδιάς και κερδίσει το παιχνίδι. Συλλαμβάνεται όμως με την κατηγορία ότι κλέβει, καθώς θεωρουν οτι είναι αδύνατον να ξέρει ολες τις ερωτήσεις, επειδή ακριβώς είναι ταπεινής καταγωγής. Κατα την ανάκριση η ζωή του Jamal ξετυλίγεται, και βλέπουμε ότι κάθε ερώτηση του παιχνιδιού συνδέεται με κάποιο περιστατικό της ζωής του...


Έξυπνη ιδέα, ενδιαφέρουσα πλοκή, πολύ καλές ερμηνείες. Γρήγοροι ρυθμοί, ενδιαφέροντα ψυχογραφήματα. Μια ταινια ενηλικίωσης διαφορετική από τις άλλες. Ζητήματα όπως η μοίρα, τα στερεότυπα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι ανισότητες απασχολούν το μυαλό του θεατή καθόλη τη διάρκεια της ταινίας. Μοναδικό μειονέκτημα ίσως η δύωρη διάρκεια και οι άκαιροι και άνευ λόγου τίτλοι τέλους που χαλάν την ατμόσφαιρα. (Δε σας λέω λεπτομέρειες εννοείται). Δείτε το, νομίζω θα ξεχωρίσει.


7 comments:

gsus said...

μόλις την είδα. πολύ μου άρεσε. λίγες ερωτήσεις για εκατομμυριούχο πάντως.

Anonymous said...

Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται...
Την κρατάω για το τυπικό απόγευμα Κυριακής στο Vue :p

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ENΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΘΑ ΨΑΞΩ .

gay super hero said...

Μπόλιγουντ είναι; :-)

Dr_MAD said...

το βάζω να το δω ΤΩΡΑ

Σοφία said...

Την είδα προχθές στο σινεμά και μου άρεσε πολύ. Αλλά να μην ξέρουν τους τρεις σωματοφύλακες;;; Τσκ τσκ τσκ!

Σοφία said...

@ Gay Super Hero: Όχι δεν είναι Μπόλιγουντ (εκτός από ένα μικρό κομματάκι στο τέλος). Είναι βρετανική παραγωγή γυρισμένη στην Ινδία.

Blog Widget by LinkWithin