14/09/2009

Ολίγα προεκλογικά...

Εφόσον πάμε σε εκλογές, είπα κι εγώ να ξανασπάσω τον όρκο της σιωπής για τα τεκταινόμενα στη Μπανανία. Εξάλλου, παρόλο που δεν έχω αναφερθεί καθόλου, τα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

-Μετά από την γκρίνια που ακούω από εκεί κάτω 5 χρόνια τώρα, όποιος δεν πάει να ψηφίσει είναι άξιος της μοίρας του κατά τη γνώμη μου.

-Προσωπικά, όπως ΚΑΙ στις Ευρωεκλογές, δεν θα ψηφίσω για την Ελλάδα. Ενδιαφέρομαι για τα κοινά του τόπου που ζω και δεν θα βγάλω το φίδι από την τρύπα για το 40% των Ελλήνων που τον Ιούνιο προτίμησαν τις παραλίες. Εξάλλου, και να ήθελα, δεν υπάρχουν πληροφορίες ακόμα όυτε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ ούτε σε εκείνη της πρεσβείας στο Λονδίνο, οι οποίες είναι ακόμα κολλημένες στις Ευρωεκλογές.

-Ο κομματικός αχταρμας που ονομάζεται ΛΑΟΣ συνεχίζει να εμπλουτίζεται. Μετά την συμπερίληψη της γνωστής μεσημεριανολόγου-διαζυγιολόγου Τζούλιας Παπαδημητρίου, του ποδοσφαιριστού Ανατολάκη, του υπ'αριθμόν 2 της Χρυσής Αυγής, και μετά το ναυάγιο της συνεργασίας με τον γνωστό διαννοούμενο Ηλία Ψινάκη, ανακοινώθηκε και η προσχώρηση των Οικολόγων Ελλάδος στο ΛΑΟΣ. Ναι, αυτών του Παπανικόλα με το Τηλεφως και τους υπέργηρους παρουσιαστές που μας δίνουν συμβουλές υγείας και οικολογίας. Πανούργα η προεδράρα, σου λέει και έξτρα καναλάκι να μας διαφημίζει και μια εσάνς οικολογίας στο μαγαζί να μας βρίσκεται. Και περνάει και ένα προφιλ πλουραλισμού και ανοιχτομυαλιάς, αν είναι ποτέ δυνατόν. Άντε, βρείτε και κανέναν αναρχοαριστερό μουρλοκακομοίρη και χώστε τον κι αυτον. Και το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που χάφτουν την παραμύθα Και δεν βλέπουν ότι η προεδράρα έχει πάρει αμπάριζα τα μεσημεριανάδικα για να βρει φανταχτερά ονόματα που θα προσελκύσουν και τη μέση νοικοκυρά, όπως περίπου είπε. Πολύ τιμητικό για τη νοικοκυρά να τη θεωρείς παντελώς άβουλη, άχρωμη και αγνώμωνα, έυγε.

-Και αφού κατεβάζει την Τζούλια, γιατί όχι στην Κέρκυρα, ως αντίπαλο της Άντζελας; Φαντάζεστε πολιτική αντιπαράθεση επιπέδου στην Σπιανάδα, με μουσικά διαλείμματα από τον άρχοντα Τόλη; Θα ωφεληθέι και η χώρα, και το νησί και η Λαμπίρη.

-Μένοντας στο ΛΑΟΣ, έχει συνειδητοποιήσει κανείς τι σημαίνει η συνεργασία του με τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ; Ε;

-Ο Ζουράρις σε ποιο κόμμα εμφανίζεται φέτος; Δεν έχω ακούσει ακόμα και με πιάνει ένα άλφα άγχος. Ή μήπως τον μαζέψανε τελικά;

-Διάβασε κανείς σας πώς κατανέμεται ο διαφημιστικός χρόνος (tv) και χώρος (αφίσες κλπ) στα υποψήφια κόμματα; Συγχαρητήρια στην πλουραλιστική κοινωνία μας των ίσων ευκαιριών. Πώς περιμένεις Αλέκα μου να χτυπηθεί ο δικομματισμός; Έχει ισχυρούς μηχανισμόυς άμυνας.

-Στον ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος καίγεται και το &$%@&* χτενίζεται. Ο διχασμος τελικά είναι η παθογένεια της αριστεράς, μαζί με την διύλιση του κώνωπα. Και επιτέλους, αυτοί οι Ανανεωτικοί, γιατί δεν την άνουν με ελαφριά κατα ΠΑΣΟΚ μερια; Αφού αυτό θέλουν καταβάθος.

-Κυρ Αλέκο, ευχαριστούμε για την προσφορά σου αλλά τράβα σπίτι σου τώρα. Όταν παραδίδεις δαχτυλίδια δεν είναι δυνατόν να τα ζητάς πίσω. Αν έφευγές ομαλά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κοινώς μας έσπασες τα νεύρα.

-Ο Τσίπρας αντιθέτως, με πολιτική ωριμότητα απροσδόκητη, και με μάλλον ρομαντική θεώρηση των πραγμάτων, έπραξε όπως έπρεπε: αποδείχτηκε ενωτικός, απαρνήθηκε τα οφίτσια και διάλεξε να αναμετρηθεί όπως και όλοι οι υπόλοιποι, με τον κίνδυνο να μην εκλεγεί καν βουλευτής. Συγγνώμη σύντροφοι, αλλά ο αριστερός κάπως έτσι πρεπει να είναι, κι όχι να γραπώνεται σε καρέκλες. Μαγκιά του άπειρου Αλέξη, συμπεριφέρθηκε σωστά και έσωσε το κόμμα (έστω και προσωρινά). Σας το είχα ξαναπει παλιά, ήρθε για να μείνει.

-Στο ΚΚΕ, αφού το έλυσαν το θέμα του Σταλινισμού, τώρα ψάχνουν να ασχοληθούν με κάτι εξίσου μοντέρνο και επίκαιρο, πχ τον Μαοισμο, τον Λαο Τσε, τη Ροζα Λούξεμπουργκ, ε κάποιο καυτό θέμα θα βρουν. Πως λέμε προσσεγίζω τα προβλήματα του κόσμου; Ε καμιά σχέση.

-Ο Παπαθεμελής με ποιο από τα 31 κόμματα που έχει θα κατέβει φέτος; Μήπως θα τα συνενώσει; Μήπως θα ιδρύσει κανένα καινούργιο; Πρέπει να ξέρω, να γραφτω εγκαίρως!

-Ο Μάνος θα τα καταφέρει με το κόμμα που έχει αυτή τη σεζον; Θα τον στηρίξουν οι ψηφοφοροι της ΦΣ που δεν κατεβαίνει φέτος άραγε; Του άλλου κομματος με τη μούρη του Βενιζέλου; Και αλήθεια, οι "Φιλελευθεροι" τι απέγιναν"; Καυτά ερωτήματα ζητούν απάντηση.

-Μετά τη διαμαρτυρία του κλικ, με τα εκατοντάδες και πλήρη κροκοδείλιων δακρύων group διαμαρτυρίας στο Facebook, ήρθε και η ψήφος με ένα κλικ! App- δημοσκόπηση εμφανίστηκε στο FB, που σύμφωνα με εφημερίδες "ανατρέπει όλα τα προγνωστικά".Βρε μουρλοκακομοιραίοι, ποια αξιοπιστία έχει μια δημοσκόπηση σαν και δαυτη; Ποιος έχει προσβαση το fb, ποιος ασχολείται με όλα αυτα; Ποια είναι η ηλικιακή, μορφωτική, κοινωνιοικονομική σύνθεση των "ψηφοφόρων"; Έτσι άιντε άιντε βρήκαμε μια δημοσκόπηση και την πετάμε; Ε, είχα κάνει κι εγω μια παλιά και είχα βγάλει κυβέρνηση συνεργασίας Βεργής- Πράσινοι, τι δηλαδή, κατώτερη είναι η δικιά μου;

-Και ξαναρωτω: Ο Ζουράρις που είναι ρε παιδιά;


Share/Save/Bookmark

7 comments:

Neverlandean said...

"έχει συνειδητοποιήσει κανείς τι σημαίνει η συνεργασία του με τον πρώην αρχηγό της ΕΥΠ; Ε;"
Ότι τα προσωπικά μας δεδομένα είναι σε καλά χέρια;

Η Μαρίνα Τσιντικίδου είναι η απόλυτη υποψήφια φέτος, να δω μοντέλες με ψηλοτάκουνα να διαμαρτύρονται για τους μετανάστες και τι στον κόσμο.

Εγώ επιμένω Χριστοπιστία και θέλω να ψηφίσουμε και φέτος, πού είναι το poll?

Marvin said...

ε περιμενε να οριστικοποιηθουν τα κομματα, να μην ανεβαζω ο,τι κι ο,τι. Το χω υποψιν μην ανησυχεις ;)

Ερμής said...

Τον Ζουράρι τον είδα τις προάλλες να βολτάρει στην παραλία. Μια χαρά είναι, έχεις πολλά χαιρετίσματα!

Kος Μηδενικός said...

Εκτενέστατη προεκλογική ανάλυση βλέπω! Χαρά στο κουράγιο σου. Εννοείται ότι θα κατέβουμε να ψηφίσουμε. Η ψήφος είναι δικαίωμα και ευθύνη. Κι όποιος πολίτης αρνείται τη ψήφο του, δεν έχει λόγο διαμαρτυρίας!

Εγώ τον Ζουράρι δεν τον έχω τόσο άγχος. Τη Λιάνα έχω χάσει τον τελευταίο καιρό και έχω ανησυχήσει. Λες να έχει χαθεί στους διαδρόμους του Περισσού;

FrapDigo said...

Αγαπητέ Marvin, μεγάλο πένθος. Ήθελα να δω Ψινάκη και Ζαφειρόπουλο (ο πρώην αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής που αναφέρεις) στη Βουλή.

Αλλά πρώτα την έκανε ο Ψινάκης, και μετά ανακοινώθηκε από τον Καρατζαφέρη ότι ο πρώην χρυσαύγουλος δεν θα είναι υποψήφιος, και τα όνειρα γκρεμίστηκαν.

Ξέρεις γιατί; Τηλεφώνησε η Χρυσή Ζύμη εε Αυγή, sorry, στον Καρατζαφέρη και είπε πως αν είναι υποψήφιος ο Ζαφειρόπουλος με το ΛΑ.Ο.Σ, θα στείλει σε όλα τα ΜΜΕ φωτογραφίες του από την περίοδο που χρυσαυγούλιαζε, όπου προφανώς τέντωνε λίγο παραπάνω το χέρι όταν τσέκαρε δημοσίως το αποσμητικό του.

Οπότε ο Καρατζαφέρης κώλωσε, τον έστειλε, και ο Ζαφειρόπουλος μάλλον θα το γυρίσει στην κηπουρική.

Ρωτάει κάποιος κακοήθης και ...λασπολόγος, βέβαια:

1) Ο Καρατζαφέρης δεν ήξερε ότι ο Ζαφειρόπουλος είναι ναζιστόμουτρο; Αντιπρόεδρος στη Χ.Α. ήταν.

2) Το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος δε λέει κάτι, τόσο για το Λά.Ο.Σ., όσο και για τη Χ.Α., η οποία κατεβαίνει σαν αθώα περιστερά στις εκλογές, εκμεταλλευόμενη ελευθερίες τις οποίες η ίδια θα είχε για χαρτί υγείας;

Ωραία πράματα ε; Τέλος πάντων, ας μη χαλάσω τη διάθεσή μου και επιχειρήσω να μιλήσω σοβαρά για το θέμα.

Την καλησπέρα μου :)

NdN said...

Γεια σου Marvin,

Αρχικά να σου πω ότι στις εθνικες εκλογές δεν δικαιούμαστε να ψηφίσουμε στην Αγγλία. Μπορούμε να ψηφίσουμε μόνο κάτω, επομένως ο μόνος τρόπος είναι να ταξιδέψεις στην πατρίδα και με τη ευκαιρία να δεις και γονείς και φίλους. Εγώ το σκέφτομαι για να είμαι ειλικρινής, αλλά δεν ξέρω πως θα πάει το θέμα με τη δουλειά. Πάντως ευκαιρία για να σπάσει και λίγο το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Κι εγώ έγραψα ότι κατά τη γνώμη ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών θα είναι ο ΛΑΟΣ που μπορεί μέχρι και να βγει τρίτο κόμμα. Σίγουρα πάντως θα αυξήσει σημαντικά το ποσοστό του.
Σε ότι αφορά τον διαφημιστικό χρόνο διάβασα πως κατανεμήθηκε, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μου έκανε άσχημη εντύπωση. Πάντοτε με βάση τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών δεν γίνεται; Αλλαξε κάτι τώρα; Επίσης νομίζω ότι αυτό είναι και το λογικό.
Σε ότι αφορά τους ανανεωτικούς του ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι κάνεις λάθος. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να πάνε στο ΠΑΣΟΚ και είναι και οι μοναδικοί που έχουν καταλάβει ότι αυτή η στείρα άρνηση συνεργασιας και οι εξυπνάδες «καλώς τα τα παιδιά» έφεραν τον ΣΥΝ να παλεύει για την είσοδο στη Βουλή. Η πολιτική χρειάζεται και μία τακτική για νε κερδίσεις κάτι. Αλλιώς θα βλέπεις τον Καρατζαφέρη να αγορεύει από το βήμα της Βουλής και τον Κουβέλη σπίτι του. Μάλλον κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό θέλουν.

Σε ότι αφορά τον Τσίπρα έχουμε τελείως διαφορετική άποψη και νομίζω πως θα ήταν καλό να πιούμε μια μπύρα για να την συζητήσουμε. Πάντως η άποψη μου είναι ότι ο Τσίπρας αποδείχτηκε εκτός από λίγος και «κότα». Είναι δυνατον στη θέση που αρνήθηκαν στον Παπαγιαννάκη να κάθεται ο Πάντζας; Ειλικρινά πες μου πως είναι δυνατόν να δέχεται ο Πρόεδρος του ΣΥΝ να λέει ο Πάντζας «γεια σας είμαι αρχηγός». Ο Τσίπρας έκανε πίσω και είναι κρίμα. Επρεπε να συγκρουστεί και να πει ότι ο ΣΥΝ είναι το κυρίαρχο ρεύμα., έχει αρχηγό και όποιου δεν του αρέσει ας μαζέψει την ομαδούλα του και δρόμο. Σε ένα πράγμασυμφωνούμε. Ναι θα μείνει και θα μας θάψει. Οπως ο Μητσοτάκης ένα πράγμα.

Marvin said...

@ερμης: Και τα δικα μου να του μεταβιβασεις!

@zero: Προετοιμαζει τον αγωνα της βρε!

@frapdigo: ειδες τι μας κανουν? Ποια η ελπιδα που μας μενει πια;?


@ndn: βεβαιως και να πιουμε αυτη τη μπυρα (εχουμε και καιρο αλλωστε!). Κι απο ο,τι βλεπω θα εχουμε πολλα να συζητησουμε!

Blog Widget by LinkWithin