26/02/2010

Αναρωτιέμαι...

...με ποια λογική αντιδράμε στις προκαταλήψεις των άλλων απέναντι μας εμείς, που έχουμε προκατάληψη για κάθε άλλο λαό; Τρανή απόδειξη: οι αντιδράσεις της πολιτικής και "πνευματικής" ηγεσίας αυτού του τόπου στο κακόγουστο και θρυλικό πλέον εξώφυλλο περιορίστηκαν στα τετριμμένα: οι Ναζι, οι σφάχτες, οι γενοκτόνοι (απαράδεκτος ο Σμαραγδής), οι ανθέλληνες (μάλλον ξεχάσαμε ποιοι ήταν κάποτε οι Φιλέλληνες) και λοιπές αηδίες. Κανένα επιχείρημα, κλασσικός παλιός καλός ραγιαδισμός (και που να το βρουν το επιχείρημα, σκατά τα έχουν κάνει). Και καλα, να δικαιολογήσω την αναμπουμπούλα αν ολα αυτά ήταν δημοσιευμένα σε κυβερνητικό έγγραφο, αλλά στο Focus;;; Και σου βγάζει ο άλλος τις λιστες με τα νομπελ να τις μετρήσουμε, να δουμε ποιος την έχει πιο μεγάλη.

Το πιο τραγελαφικό περιστατικό των ημερών (προς το παρον τουλάχιστον) ήταν η σημερινη ανακοίνωση του ΙΝΚΑ:

«Το ΙΝΚΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή στην μεταπολεμική περίοδο της Ευρώπης που φροντίσαμε όλοι να ξεχάσουμε τις θηριωδίες και τις εκατόμβες εκατοντάδων εκατομμυρίων νεκρών από την λαίλαπα της Γερμανικής σβάστικας, που ήθελε να ενώσει τον κόσμο με την βία, για το δημοσίευμα του Focus με όρθιο το δάκτυλο της Αφροδίτης και υπότιτλοι Έλληνες κλέφτες, επειδή δεν είναι οι Έλληνες κλέφτες, αλλά μόνο μια συγκεκριμένη γνωστή ομάδα, ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΙΚΡΗ Η ΜΕΓΑΛΗ.

Η παραποίηση μορφής αγάλματος Ελληνικής ιστορίας κάλλους και πολιτισμού, της περιόδου που εκεί τρώγανε «μπανάνες» πάνω στα δέντρα, είναι ανεπίτρεπτο και ασυγχώρητο από τους μετά εξανθρωπισμένους.

Από σήμερα 25.02.10

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Τα γερμανικά προϊόντα έχουν barcode που αρχίζει με 40,41,42,43,44.»


Εκτός του ότι έχει φριχτά λάθη, όπως παρατηρεί και ο Σαραντάκος, περιλαμβάνει τόσες τετριμμένες ανοησίες εθνικιστικής χροιάς που αναρωτιέσαι ποιος ΝΕΟΣιτης το έγραψε σε στιγμές παροξυσμου (άσε που εδώ που τα λέμε, αν οι Γερμανοι έτρωγαν μπανανες τότε, προφανώς είχαν εμπορικές σχέσεις με την Αφρική, είδες πρόοδο;). Αντι να ασχοληθεί το ΙΝΚΑ με το όργιο του παραεμπορίου που έχει μερίδιο ευθύνης στην κατάσταση της χώρας, ασχολείται με το εξώφυλλο ενός ιδιωτικού περιοδικού, που στην τελική δεν είναι και απαραίτητο να εκφράζει όλη τη χώρα ή έστω την κυβέρνηση.

Εξάλλου, όπως έυστοχα έγραψε κάποιος στο Τουιτερ (δεν ξερω ποιος, από τριτο το έμαθα), αν το ίδιο εξώφυλλο το βλέπαμε σε καμια Athens Voice θα ήταν και πολύ προχωρημένο...

Για δείτε τι λένε και αυτός, αυτός και αυτός
ΥΓ: Ο Μίκης δεν έστειλε επιστολή αυτή τη φορά, πολύ με πίκρανε, και εμενα και τον Λάκη.

Share/Save/Bookmark

3 comments:

Neverlandean said...

Δεν κάνω μποϋκοτάζ σε LIDL και ALDI που να έρθει ο κόσμος ανάποδα.

mahler76 said...

αν είναι να κάνουμε μποϊκοτάζ και στην Μενεγάκη που δουλεύει σε Γερμανικό (πλέον) τηλεοπτικό σταθμό μέσα είμαι.

Άσε έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω τα ίδια πράγματα σε σχόλια σε μπλόγκς...

sCaTterBraiN said...

...απύθμενη βλακεία που αναδεικνύει και τον απίστευτο ρατσισμό / κομπλεξισμό (με την έννοια ότι αμέσως και με απίστευτη ευκολία κατηγορήθηκε ένας ολόκληρος λαός με μόνη αφορμή ένα ηλίθιο εξώφυλλο σε ένα περιοδικό). όχι ότι δεν υπάρχουν λόγοι να διαμαρτυρηθούμε, αλλά όχι με αυτόν τον ηλίθιο τρόπο.
(άσε που μετά από όλα αυτά θα παρακαλάμε τους γερμανούς να μας δώσουν λεφτά στο όνομα της ευρωπαϊκής ιδέας).

Blog Widget by LinkWithin