16/11/2007

i-Σιχτιρ



Η απεχθεια μου για την Αpple και τα προιοντα της ειναι εντονη. Με ενοχλει για το μικρομεγαλισμο της, για την ασυμβατοτητα του hardware και του software της, για τα αδικαιολογητα ακριβα προιοντα της, αλλα κυριως για την πλυση εγκεφαλου που στρατηγικα κανει στην υφηλιο με τον βομβαρδισμο απο διαφημισεις στον οποιο μας υποβαλλει ολους.

Την προηγουμενη εβδομαδα κυκλοφορησε στη Μεγαλη Βρετανια το i-phone. Περιττο να σας αναφερω βεβαια οτι οι εφημεριδες το αντιμετωπισαν με περισσοτερο ενθουσιασμο απο ο,τι θα αντιμετωπιζαν το φαρμακο κατα του AIDS ας πουμε. Αντι να σας λεω περισσοτερα, δειτε πρακατω το βιντεακι με τα ζωα που σχηματισαν ουρες εξω απο το καταστημα της Apple στη Γλασκωβη.





Δειτε με τι αγωνια περιμενουν μες στο ψωφοκρυο να ανοιξει το μαγαζι, με τι χαρα μπουκαρουν στο μαντρι, και κυριως με τι ενθουσιασμο μιλανε για το ποσο ωραιο το καινουργιο κινητο-mp3 player ειναι. Σημειωτεον, κανενας τους δεν το εχει πιασει στα χερια του ακομα. Εχει πιασει καλα η προπαγανδα... Και τι λεει ο αλλος ο παπαρας; Δουλευει οπως το μυαλο του; Ασταδιαλα ρε...

Γιατι ρε φιλε να σου λεει η Apple τι ειναι αυτο που σε κανει ευτυχισμενο; Γιατι η ευτυχια σου να συμπυκνωνεται σε μια πανακριβη συσκευη που κατα πασα πιθανοτητα του χρονου θα τη χωσεις σε ενα συρταρι γιατι θα θελεις μια καλυτερη; παιζουμε το παιχνιδι τους ρεεεεε....

Γιατι ολοι αυτοι να παρουν i-phone? Αφου ολοι τους εχουν και κινητο και i-pod ηδη. Εγω δηλαδη που το κινητακι μου εχει καλυτερη καμερα, που μου το δωσαν τσαμπα και του πηρα καρτα μνημης για να χωραει κανα δυο τραγουδια παραπανω, μαλακας ειμαι;

Σε ολους αυτους που σπευσανε να πλουτισουν την Apple τους αφιερωνω την παρακατω καμπανια, που κυκλοφορουσε περσυ στο Λονδινο. Οταν την ειχα δει, ειχα ενθουσιαστει. νομιζα οτι επροκειτο για καποια ανεξαρτητη κινηση κατα του καταναλωτισμου, της μαζοποιησης κλπ. Δυστυχως, αποδειχτηκε διαφημιστικη καμπανια ενος ανταγωνιστικου προιοντος... Ας ειναι, για μενα μετραει το μηνυμα.








ΥΓ: Οσο για τις ουρες, τα εχω πει και παλιοτερα. Και φανταζομαι ειναι οι ιδιοι που κανουν ουρες για το Χαρυ Ποτερ η για το νεο Playstation... O tempora, o mores... (για το κεφαλαιο Λατινικων του Προβατακου η τελευταια ρησις)

10 comments:

Anonymous said...

an de skeftotan opos to mialo tou de tha pigaine na to parei ;)
to kalutero apo thn seira i einai to iSixtir
ta sevh mou

If...ιγένεια said...

Προσωπικά δεν έχω κανένα προμπλεμ με το αη ποντ ή την απλ... Ούτε με τον Χάρρυ Πόττερ..

ΠΑΥΛΟΣ said...

Τώρα να πάω να στηθώ με τις ώρες, μπλιάχ μου κάνει. Πάντως από μάρκετινγκ σκίζει, πρέπει να το παραδεχτείς.

nikisot said...

dear zeis sthn agglia, edw aytoi kanoun san treloi gia thn fergie thn asxhmh thn kouniada ths di, de 8a kanane gia to iphone?
ws fanatikh xrhsths i pod, tou katalabainw ,giati to phre o bro mou kai an eisai gatzetakias san emena to phoni apla den yparxei!
einai apisteyto!
an pesei sta xeria sou , pai3e mazi tou
alla den exw money na to parw, protimw na ta krathsw gia kanena ta3idaki( you know me!!) smouts dear:p

Soula said...

Δεν τα πάω καλά με τα gadgets...οπότε δε μπορώ να σχολιάσω κάτι..(το κινητό δε μετράει για gadget,ε; :p )

kanataki said...

που θα πάει,δεν θα κυκλοφορήσει i-sixtir????

υγ τότε θα γίνει το πραγματικό ΜΠΑΜ!!

Anonymous said...

είναι όντως αξιοθαύμαστο τι μπορεί να κάνει το σωστό μαρκετινγκ για ένα προιον. όταν έψαχνα για mp3 player θυμάμαι είχα απορρίψει το ipod σε χρόνο dt, αδικαιολόγητα ακριβό και χωρίς ραδιόφωνο, what the fuck?

jg said...

οντως! εχει γινει χαμος! δεν καταλαβαινω γιατι..θα θελα να μπορουσα να ενθουσιαστω και γω μαζι με τους αλλους, ετσι για να ειμαι και γω με τη 'νεολαια' αλλα δε μου βγαινει!

Provato said...

πες τα βρε χρυσόστομε πες τα με τον μαλάκα τον Jobs που δεν έχω δει χειρότερα αερατζή!!!! α πα πα πα πια!

μπεεευχαριστώ για την συνεισφορά με την λατινική φράση. σμουτς xxx Μπεεε!

Marvin said...

@deggial: Αν σκεφτοταν ΓΕΝΙΚΩΣ δε θα στηνοταν στις ουρες να το παρει

@ιφ: Το προβλημα μου δεν ειναι με τα προϊοντα απαραιτητα, αλλα με την πλυση εγκεφαλου στην οποια μας υποβαλλουν και μας καθοριζουν τι πρεπει να εχουμε και τι οχι

@παυλος: Το ξερω, γιαυτο τσαντιζομαι...

@moody: κι εγω στη θεση σου το ταξιδι θα επελεγα... You know me too!!!!

@σουλα: Μια χαρα δεν εισαι που δεν ασχολεισαι με αυτα;

@τσαπερδονα: Τοτε θα στηθω κι εγω στις ουρες! :P

@ethan: Πεστα ρε ιθαν τσαμπα λεφτα για το τιποτα

@ pov: τι να πω, ισως να "γερασαμε" εμεις για τους κυριους της Apple

@provato: Ειδες δεν εχω αγανακτησει μονο εγω!

Δεν κανει τιποτα! Σμουτς επισης!

Blog Widget by LinkWithin