23/06/2007

Πού πας καλή μου με το καπελάκι;





Αυτή την εποχή εδώ στα μέρη μας γίνονται οι ιπποδρομίες του Ascot, οι οποίες γενικά είναι γεγονός και πολύ υψηλοτάτου, και επίσης πολύ πιο κοσμικό παρά αθλητικό. Αυτές οι ιπποδρομίες έχουν τρία βασικά αξεσουάρ (ή δύο αν συνυπολογίσεις τα δύο πρώτα): τα άλογα, τη βασίλισσα και ...τα καπέλα. Μαζεύονται λοιπόν οι κοτάρες Αγγλίδες, που το πρωί το παίζουνε κοσμικές και το βράδυ κατουράνε στα πεζοδρόμια στην Trafalgar από το μεθύσι, και συναγωνίζονται ποια θα φορέσει το πιο eccentric να πω, πρωτότυπο να πω, τι έβαλες μωρή στο κεφάλι σου και δεν ντρέπεσαι να πω, τέλος πάντων να φορέσει ένα καπελάκι για να εντυπωσιάσει (το ίδιο ισχύει και για τους κυρίους, αλλά ευτυχώς η γκάμα των επιλογών τους είναι περιορισμένη: ημίψηλα σαν τον Φιλέα Φογκ ένα πράγμα και αυτό είναι).



Έχω λοιπόν την ατυχία (αλλά και τύχη, γιατί μάλλον το διασκέδασα) το τρένο που με φέρνει από το πανεπιστήμιο να είναι και αυτό που εξυπηρετεί Ascot-Λονδίνο. Χτες λοιπόν, εκεί που χαλάρωνα ανενόχλητος, ήρθε η ώρα να πιάσουμε Ascot. Και τι να δω; Ορδές οι καπελωμένες να συνωστίζονται στην πλατφόρμα, μια πανδαισία από παλ χρώματα πάνω στις κοκκινομούρες, οι οποίες συν τις άλλοις ήταν και με τις τουαλέτες τους λες και πηγαίνανε στον γάμο της Καμίλλας. Και το αστείο ήταν ότι χτές έβρεχε καταρρακτωδώς. Πού πας κυρία μου με το κρινολίνο και τη ροζ σατέν τσαντούλα (μπλιααααχ).



Η παραπάνω είναι μια φωτογραφία που κατόρθωσα να τραβήξω στο Waterloo, την ώρα που φτάσαμε. Δεν είναι πολύ καλή, γιατί φοβήθηκα μη φάω και ξύλο που φωτογράφιζα τον κόσμο. Σας παραθέτω όμως κι άλλα ντοκουμέντα του φετινού Ascot για να δείτε πως ντύνεται ο καλός ο κόσμος (μη χέσω).







Αυτή αγαπάει τόσο το Άσκοτ που είπε να το βάλει στο κέφάλι της. Αμέ, τιμή της και καμάρι της.




Τρείς στρουθοκάμηλους ξέκανε αυτή η μουλάρα για να το φτιάξει το καπελάκι.



Αυτηνής της δώσανε και κάτι παραπάνω γιατί στεκότανε στη μέση του ιππόδρομου για να βλέπει ο κόσμος την ώρα, να ναι καλά το κορίτσι...




Έβαλε η άλλη το παρτέρι στο κεφάλι της, είδε και το κακόμοιρο το σκυλάκι, τι να καταλάβει και αυτό, σκαρφάλωσε να κάνει τα τσίτσα του. Ποιός φταίει μετά;




Το συγκεκριμένο φοριέται με εξίσου μεγάλη επιτυχία στις ιπποδρομίες, στο καρναβάλι και στο gay pride. Απλό και πρακτικό και πάνω απ'όλα διακριτικό.




Μα συγγνώμη, αυτό είναι καπέλο;




Η αποδώ μαντάμ ντύθηκε γαρύφαλλο, ενώ η αποκεί δεν έχω την παραμικρή ιδέα, θωρηκτό Ποτέμκιν ίσως;




Να και η μις μανιτάρι. Πολύ πρακτικό μοντελάκι, στρώνεις και ένα τραπεζομάντιλο, άνετα τρώνε τέσσερα άτομα.




Και ενα πιο σικ αλλά και πιο ακριβό μοντελάκι. Και πως να μην είναι όλη την πρωτεύουσα φέρει πάνω, σκέψου πόσο πήγαν τα εργατικά. Αμ τα υλικά; Και καλά σου λέω εγώ σικ. Άμα κάτσει αυτή μπροστά σου τι σκατά ιππόδρομο βλέπεις μου λες;


Ουφ, κουράστικα ο καλλιτέχνης. Και τώρα που πήρατε μια γεύση από μόδα περιμένω παραγγελίες. Θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει!

ΥΓ: Το post είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στη γαλαζοαίματη της blogοσφαιρας, την αγαπητή όλων μας Σίσσυ. Σας αρέσουν οι προτάσεις μου αγαπητή;

11 comments:

Anonymous said...

oti kai na les aytes oi "kyries" de tha pou pote "den exo ena keramidi pano apo to kefali mou"
anarotiemai omos...
einai edos sxediou ayta ta ktismata h tha doume se ligo kairo mini mpolntozes na ta gremizoun?

AtiX said...

Προσοχή – προσοχή μερικά από αυτά προκαλούν και αυχενικό…
Ειδικές παραγγελίες δέχεστε; ή μόνο αυτά είναι στην συλλογή Κουλοκαίρι 2007;
Να ‘σαι καλά βρε Marvin!
xxx

Grimdal said...

Ρίξε την ιδέα στο επόμενο Ascot - London trip για μια αντιγραφή των Ελγινείων (μαζί με όλη την Ακρόπολη όμως) σε καπέλο.
"Το αρχαιοελληνικό είναι πάντα στη μόδα" πες εσύ+είσαι μέσα, θα σε λατρέψουν!
Ειδικά αν έχει+κανέναν από αυτούς τους μπρατσαράδες των 300 (this is Sparta, κ.λ.π. remember?) σε μέγεθος που να βγάζει μάτι+να υποδηλώνει ότι η εν λόγω κυρία τα 'χει με αυτόν, τότε να δεις καπελοτραβήγματα από τη ζήλεια τους οι "κοσμικές"! :-))

Neverlandean said...

Ο Χριστός και η Παναγία!! ΕΛΕΟΣ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Το gay pride καπελάκι είναι το αγαπημένο μου. Τουλάχιστον αυτή η κυρία δε βράχηκε γιατί το συγκεκριμένο είναι σα τέντα από καντίνα, πανάθεμά το!

Marvin said...

@deggil νομιζετα επιβαλλεται αυτη η μανταμ να φερει μαζι της την αδεια της πολεοδομιας

@atix, πες μου παιδι μου εσυ τι θελεις και εγω ειμαι εδω!

@grimdal Πολυ ωραια ιδεα.Επισης θα προτεινω ρεπλικα καρυατιδας για τους κυριους. Αυτο κι αν θα σπασει ταμεια!

@neverlandean εχω μαθει απο εγκυρες πηγες οτι το τεντοπανο θα φορεθει πολυ φετος!

ethanandthecity said...

to diko mou favourite einai to deytero asyzititi. panta me goitevan ta pagwnia. ma kala pou 8a katsei afti h mourlokakomoira xwris na kovei tin optiki stous apo pisw?

Grimdal said...

Αυτό με την Καρυάτιδα σε αντρικό καπέλο είναι γαμάτη ιδέα! Μόλις βρω μεζούρα μου παίρνω μέτρα για το καπέλο+σου στέλνω να μου ετοιμάσεις την ειδική παραγγελία!

nikisot said...

and the winner isssssss....to big ben!nai nai nomizw pws AYTO 8a balw efeto sthn paralia!!:p

AtiX said...

Marvin το “αγκίστρι” του Thion θέλω! εεεένα τέτοιο καπέλο μπορείς να φτιάξεις;
;)))))

Marvin said...

μα τι είναι το αγκιστρι; Ποιος ειναι ο theon; Διαφωτιστε με!

Anonymous said...

mesa sto harrods ston orofo me ta kapela arxisa kai dokimaza diafora gia plaka me ti mana mou na kanei sxolia ...opou erxete mia klassiki eggleza politria me gkrizo malli floral foustanaki perla poudra aspi kai katakokkino kragion me koitaei mou pianei to xeri kai mou leei "oh dear you look marvellous"i plaka einai oti to enoouse kai gw aisthanomoun san tin fterou ...pethana sto gelio forousa ena kapelo kokkino terastio me maura louloudia toulia poupoula xantres mono emena den eixe epanw ....
ascot rules
....plaka plaka uparxoun omws kai mi ekkentrika kapelakia pou einai apisteuta

Blog Widget by LinkWithin