16/06/2007

Χεντ και σολντερς

Δεν ξερω αν είναι επειδή τις έβλεπα σε τρυφερή ηλικία, και διαπλαθόταν ο καταναλωτής μέσα μου, αλλά λατρεύω τις διαφημίσεις των early 90's, και θεωρω μάλιστα ότι μερικές ήταν πολύ πιο πετυχημένες από τις σημερινες, αν σκεφτείς ότι τις θυμόμαστε ακομα. Ας χαλαρώσουμε λοιπόν και ας απολαύσουμε μερικές:






Ο μέλλων υιός Γιάγκου Δράκου με μαλλί λάχανο και η μέλλουσα κυρία Μίνωα Κυριακού παίζουν Ρωμαίο και Ιουλιέτα σε κάτι που μοιάζει με παράσταση κολλεγίου. Μετά το σουξέ της παράστασης ένας απρόσεχτος τρομπονοπαίχτης σπρώχνει τη Μαρί (δε φταίει όμως αυτός, σου κόρναρε μαρή Μαρί ο κακομοίρης!) και της πέφτει το σαμπουάν, το οποίο για αδιευκρίνιστο λόγο κουβαλούσε μαζί της στην κουίντα. Ο Δράκος δείχνει ενδιαφέρον αλλά ανησυχεί μήπως του χαλάσει την κουπ και γίνει το κεφάλι του σαν της Μέδουσας, ενώ η Μαρί τον κυνηγάει με το χεντ και σολντερς και τον διαβεβαιώνει ότι είναι ακίνδυνο! Και κάνει και μια ντανιά με το μαλλί για να τον πείσει. Τον έπεισε προφανώς, καθώς βγαίνουν χαρωποί σε μια σκηνή κατευθείαν βγαλμένη από το saved by the bell και τα πλούσια μαλλιά τους ανεμίζουν ανεξέλεγκτα, ενώ παρακολουθούνε τα όσα λέει ο Φέρτης με ενδιαφέρον.







Ένα μάτσο σπορτσμεν και σπορτσγουιμεν κρατιόνται σε φορμα μέσα στο φαράγγι. Αυτή είναι
ζωή: Τι τρέξιμο, τι ποδήλατο, τι κανο-καγιακ, τι κολύμπι, τι σχοινάκι, τι μακρυα γαιδούρα, και τσουπ, να σου κι ανοίγει το καλαμπόκι να βγει το Φλώρα από μέσα. Ένας ηλίθιος πιάνει το καλαμπόκι από το μπάρμπεκιου και τσουρουφλίζεται, και το πετάει σε μια γκόμενα η οποία δε χαμπαριάζει (μάλλον δουλεύει σε ψησταριά και έχει συνηθίσει ,τι να πώ...) Και μετά τρώνε διάφορα υγιεινά: καλαμποκέλαιο στη σαλάτα, βούτυρο να λιώνει στα καλαμπόκια, καλαμποκέλαιο στο μπαρμπεκιου και δώστου τα βούτυρα στις φρυγανιές και η χοληστερίνη χτυπάει εξαψήφιο νούμερο. Αμ δε γίνεται έτσι η υγιεινή διατροφή αγαπητοί μου, οσο υγιεινό και να ναι το φλώρα θέλει και ένα μέτρο.








Μια διαφήμιση μες στη γλύκα! Τόσο που σιχάθηκα δηλαδή! Ένα κοριτσάκι χαιδεύει το σκυλάκι του, δύο μούλικα ανταλλάζουν σοκολάτες και φιλιούνται (η χαρά της τερηδόνας το νήπιο), ένα παιδάκι φέρνει κολατσιό στην καρώ πετσέτα (μα σε ποια εποχή ζούμε;) στον τορναδόρο πατέρα του, το φανταράκι ανοίγει τα πράγματα που του έστειλε η γρια μάνα του και μασουλάει ΙΟΝ διαβάζοντας το γράμμα της, ένας παππούλης την πέφτει σε μια γιαγιά δίνοντας της σοκολάτα και εκέινη αρχικά αρνείται γιατι δεν έχει τη μασέλα της μαζί, οι γονείς χαιρετάνε την κορούλα που πάει εκδρομή στο Ναύπλιο και ένας νταλικέρης μπαμπάς φέρνει στο παιδάκι του σοκολάτα αψηφώντας τις οδηγίες όλων των οδοντιάτρων. Ντροπής!








Σε γαμήλια δεξίωση με μια ιδέα απο Desperate Housewives ένας από τους καλεσμένους ορέγεται τη νύφη. Σπρώχνει παραπέρα την γεροντοκόρη οργανοπαίχτρα και αλλάζει το γαμήλιο εμβατήριο με κάτι πιο αλλέγκρο, ενώ κοιτάει τη νύφη με βλέμμα όλο υποννοούμενο. Η δε νύφη το σκέφτεται λιγάκι αλλά τελικά δεν αντιστέκεται στο γαλάζιο μάτι του γκόμενου. Αφήνει σύξυλο το γαμπρό,τον παπά και τις θείτσες, πετάει το μπουκέτο σε κάτι γιαγιάδες που μόνο το Χάρο παίζει να παντρευτούν (τσάμπα το μπουκέτο), αρπάζει τον παίδαρο και τρέχουν σε παρακέιμενο μπαρ να γιορτάσουν τον έρωτά τους.


ΥΓ: Μετά τρόμου διαπιστώνω ότι στις δύο τελευταίες διαφημίσεις τραγουδάει η Λία Βίσση! Τρίτο ποστ στη σειρά στο οποίο συμμετέχει (επίσης εδώ και εδώ). Με έχει στοιχειώσει; Να κάνω εξορκισμό; ΜΑΜΑΑΑΑΑ!!!

5 comments:

Neverlandean said...

Αχαχαχαχαχαχαχαχα!!
Καλά είσαι καταπληκτικός! Πού τα βρήκες αυτά τα διαμάντια;

Το χεντ ΚΑΙ σόλντερς με πέθανε!!! :D

Anonymous said...

maista...
ti na po...
esygynithein...
panta omos eixa ayth th aporia gia thn teleytaia diafimish...
oraio to palikari de leo kai kala ekane pou afhse ton allo ton mouroxavlo h nyfh...
omos..
exei ena yfos pou einai ligo...pos na to po...
ilithiomalakomouroxavlomeno...
sa na leei...ekana sosta pou epai3a aytes tis treis notes???
eimai sto sosto gamo???
exo afhsei ton thermosifona anoixto???

greetings

Anonymous said...

όλα τα λεφτά το μαλλιά και ώμοι shampoo

ps1: αυτό με την αδερφή της ακατανόμαστης να το προσέξεις. Και εγώ έχω μια αδύναμια στη Μαντώ (που χάθηκες βρε ψυχή?) αλλά δεν κάνω έτσι

ps2: αν μου βρεις τη διαφήμιση από το γάλα Ρεγγιλέ - γάλα Ρεγγιλέ όχι θερμίδες όχι λιπαρά σ'όλα τ'άλλα ναι - δηλώνω δημόσια ότι θα γίνω ο αιώνιος σκλάβος σου

Marvin said...

Αυτό κι αν είναι κίνητρο ethan! θα κινήσω γη και ουρανό για να το βρω! (τι μου θυμισες...)

nikisot said...

nai marvin,apo sena htan h empneysh na anebasw to beropoulo:P

Blog Widget by LinkWithin