Σας παραθέτω αυτούσιο ένα εξωφρενικό ιμειλ που έλαβε το bebe μολις εχτές, μια "εμβριθή" ανάλυση της "Ελληνικής Μαγκιας", και του πόσο έξυπνοι είμαστε να ουμ σε σχέση με τους ξενέρωτους Βρετανούς, τόσο που εν είδει νέου τύπου κατσαρίδας εμείς θα γλιτώσουμε από την οικονομική κρίση, ενώ οι ξενέρωτοι Ευρωπαίοι θα δανείζονται από τα παιδιά τους. Περιμένω τα σχολια σας.
Κατ΄ αρχήν τα αναφερόμενα στους χιλιοχαρακτηρισμένους κατοίκους της γηραιάς Αλβιόνος, (όλο τίτλους και φανφάρες, είναι, π΄ ανάθεμά τους !…) :
«…Περίπου το ένα τέταρτο (22%) των Βρετανών παραδέχεται ότι δανείστηκε από τις οικονομίες των παιδιών του το 2009, για να πληρώσει λογαριασμούς, να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα ή να χρηματοδοτήσει τις διακοπές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Βρετανία.
» Το 44% είπε ότι δανείστηκε μεταξύ 200 και 500 λίρες (222 με 556 ευρώ) από τους κουμπαράδες των παιδιών τους, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου OnePoll για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας Engage.
» Οι τέσσερις στους δέκα γονείς που χρησιμοποίησαν τις οικονομίες των παιδιών τους το έκαναν για να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ το 20% για να μπορέσει να κάνει έκτακτες επισκευές στο αυτοκίνητο.
» Περίπου το 14% χρηματοδότησε με αυτά τα λεφτά τις οικογενειακές διακοπές, ενώ το 12% έκτακτες επισκευές στο σπίτι και το 8% τα έξοδα των Χριστουγέννων…».
Και η ηλιθιότητα :
«…Τα δύο τρίτα των Βρετανών αποκάλυψαν ότι δεν είχαν άλλον τρόπο για να βρουν τα χρήματα που χρειάζονταν, ενώ οκτώ στους δέκα δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα στα παιδιά τους μόλις μπορέσουν.
» Περίπου το 27% είναι στενοχωρημένοι που η οικονομική τους κατάσταση δεν τους αφήνει άλλο περιθώριο από το να καταφύγουν σε αυτή την πράξη...».
Και τώρα στα των χιλιοτραγουδισμένων κατοίκων της αθάνατης Ελλάδας, (μια ζωή την έχουν και την γλεντούν, τρομάρα τους !…) :
«…Στα 69 δισ. ευρώ υπολογίζουν οι διεθνείς οργανισμοί το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 28,6% του ΑΕΠ. Πριν από την αναθεώρηση του ΑΕΠ, το ποσό της παραοικονομίας είχε υπολογιστεί στα 52 δισ. ευρώ.
» Από αυτά, τα 17 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε κύκλο εργασιών από επιχειρήσεις που δεν τον δηλώνουν στα επίσημα στοιχεία τους προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία.
» Επίσης, στο ποσό της παραοικονομίας περιλαμβάνονται «μίζες», «γρηγορόσημα» κ.λπ., τα οποία μόνο από τις σχέσεις επιχειρήσεων - Δημοσίου, εκτιμώνται στο ποσό των 400 εκατ. ευρώ, περίπου, κάθε χρόνο…».
Και η μαγκιά :
«…Η μαύρη οικονομία μπορεί να προστατεύσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες στην εποχή της ύφεσης, με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι η παράνομη δραστηριότητα είναι αρκετά εκτεταμένη, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, διαπιστώνει άρθρο της Deutsche Bank, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times.
» Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι χώρες με παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, συναλλαγές που γίνονται χωρίς αποδείξεις, φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητας (όπως η διακίνηση ναρκωτικών) , πλήττονται λιγότερο από τις οικονομικές κρίσεις που έχουν σημειωθεί από το 1930 έως σήμερα…
» Η Deutsche Bank θεωρεί την ελληνική οικονομία χαρακτηριστικό παράδειγμα, κυρίως γιατί η παραοικονομία της είναι αρκετά μεγάλη για να προστατεύσει τη χώρα από τη διεθνή ύφεση. Παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα, η ελληνική οικονομία εμφάνισε συρρίκνωση μόνο 1% φέτος, σε μία χρονιά που το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά 4%...».
Ποιος μίλησε για υστέρηση και οπισθοδρομικότητα, ωρέ;
Έλα, έτσι μπράβο. Γαμήστε τα όλα για να προκόψει η χώρα. Λαδώστε, φοροδιαφύγετε, κλέψτε, υπερτιμήστε. Κάντε τις εφορίες καφε μπαρ με στριπτιτζούδες, άχρηστες είναι. Διακινήστε και κανα τονο κοκαίνη παραπάνω, θα βοηθήσει να μην βουλιάξει η οικονομία. Ρεζιλέψτε μας κι άλλο διεθνώς. Κι όταν θα καταρρεύσει η Υγεία και η Παιδεία βγείτε και πείτε που είναι το Κρατος. Δε βαριέσαι, τι τους θέλουμε τους νόμους, τους κανόνες, τους μηχανισμούς, τους οργανισμούς. Ο καθένας το τομάρι του, κλέψτε πριν μας κλέψουν...Είμαστε μαγκες ρε, το είπε και η Deutsche Bank. Πρωταθλητές στη λαμογιά. Δεν καταδεχόμαστε εμείς να δανειστούμε απο τα παιδιά μας, τι είμαστε, ξενέρωτοι; Τα κλέβουμε από τον διπλανό και τελειώσαμε...
Απίθανος ο συνδυασμός ισχύος και βλακείας!
5 weeks ago
9 comments:
Ειναι τουλαχιστον θλιβερο να υπαρχουν ανθρωποι που σκεφτονται οπως ο συγγραφές αυτου του κειμενου...
Gia auto kai h "proxwrhmenh" Ellada exei ginei rompa se ola ta diethnh praktoreia me diarkeis anafores sto BBC kai oles tis vretanikes efhmerides. Mpravo mas!Gia mia fora giname "diashmoi" alla opws panta gia tous lathos logous.Opws epishs kai eksaitis ths "proxwrhmenhs" oikonomias ths xwras mas to euro exei xasei thn aksia tou!
Mpravo stουs Ellhnes!!
Επειδή το έζησα από κοντά στο πρόσφατο ταξίδι μου στις Βρυξέλλες, έχουμε γίνει σελέμπριτις. Ολο για εμάς συζητούσαν χαχα
Φυσικά και δεν δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.
Λίγη αξιοπρέπεια.
Καλό τριήμερο!
Το κείμενο είναι από αυτό το μπλογκ και ο συγγραφέας του γράφει χαρακτηριστικά στα σχόλια «θεωρώ πως έγινε αντιληπτό το "ειρωνικό" του κειμένου...», οπότε μη θυμώνεις τόσο φίλε Μάρβιν! Την έχω πατήσει κι εγώ έτσι με κείμενα που έχω γράψει στο ίντερνετ, ένα από τα πρώτα πράγματα που χάνονται στη διαδικτυακή μετάφραση είναι η ειρωνεία. ;-)
Ελπίζω να ήταν όντως ειρωνικό, όπως λέει ο head charge.
ειρωνικό ή όχι, τι σημασία έχει τι σκέφτονται οι "αλλοι" για την ελλάδα; σημασία έχει ότι οι "δικοί" μας, έχουμε εξελιχθεί στο χειρότερο εχθρό. ίσως γιατί το γενικό καλό του αύριο υποχωρεί πάντα μπροστά στο ιδιωτικό συμφέρον του τώρα. κρίμα.
εκεί φαίνεται πως οι νέοι έχουν στον ήλιο μοίρα και δανείζουν τους γονείς.Κάπου, εδώ κοντά, οι γονείς δανείζουν στα παιδιά μέχρι να τους διαβάσει ο παπάς
χα-χα-χα
καλο αυτο που εγραψε ο THANOS παραπανω...
"Κάπου, εδώ κοντά, οι γονείς δανείζουν στα παιδιά μέχρι να τους διαβάσει ο παπάς"
Πηρα την αποφαση πριν πολλα χρονια να εγκαταλειψω το "νταντεμα" απο τους γονεις μου, να πεταξω μακρια απο το "χρυσο κλουβακι" που με ειχαν βαλει να μενω, και να φυγω για να βρω το δικο μου δρομο, με τις δικες μου δυναμεις...
Υπεφερα, πονεσα, εκλαψα, παλεψα, ιδρωσα και εφτυσα αιμα, αλλα... δεν το μετανοιωσα ποτε...
Δεν ηξερα την προελευση του κειμενου ομολογω, και δεν διεκρινα την ειρωνια (παραηταν λεπτη μαλλον, τι να πω! :) ). Συγγνωμη στον συγγραφεα λοιπον.
Παντως αυτοι που το περιεφεραν δε μου φανηκε να το θεωρουσαν ειρωνικο...
Post a Comment